„A Kő-hegy már nem lakatlan” – Felavatták és megáldották a budaörsi lakatrácsot

(Budaörs, 2023. február 19. – Budaörsi Infó) Szerelmeseknek állítottak fel lakatrácsot a Kő-hegyen február 18-án. A közösségi csoportokban nagy visszhang és ellenzés ellenére, az avató ünnepség zavartalanul és meghitten zajlott.

 

 

A címben szereplő komment az egyik legnépszerűbb volt a közösségi oldalakon, persze a Kő-hegy eddig sem volt lakatlan, de most már nem is lakat-lan.

A Budaörsi Párkapocs Egyesület szervezésében – egyházi együttműködéssel – 2023. február 18-án volt a hivatalos avatás amelynek keretében, Nobilis Márió atya megáldotta Budaörs első Szerelemlakat-falát (rácsát) a Kő-hegyen.

Az egymáshoz tartozás jelképének számító szerelemlakatok elhelyezésére készült kis rácsos vasszerkezetet a város felőli oldalon, a nagy szikla alatt, a barlang bejáratánál állították fel.

 

 

lakatfal7

 

A jelenlévőket a Budaörsi Párkapocs Egyesület elnöke,  Szentpáli Péter köszöntötte.

 

lakatfal5

 

 

Nobilis Márió pápai káplán, püspöki tanácsos megáldotta a lakatrácsot.

 

lakatfal4

 

 

Az ötlet megvalósítására a Házasság hete és a Szerelmi 7próba alkalmából kerül sor.

 

lakatfal6

 

 

A Budaörsiek közösségi csoportban, miután kikerült a bejelentett esemény híre, sokan felháborodtak, hogy miért kell elrondítani az egyik legszebb természeti kincsünket.

Több, az előzetes egyeztetést hiányoló és azt számonkérő hozzászólás is született. Wittinghoff Tamás polgármester is megszólalt a témával kapcsolatban. Hozzászólásában azt közölte, hogy Márió atya tájékoztatta őt arról, hogy „szó nincs falról. A barlang rácsán alakítanak ki lehetőséget a jelzett célra!

Ezzel szemben az eredetileg is bejelentettek szerint külön kis rácsszakaszt építtettek és helyeztek el egyházi tulajdonban lévő területen, a barlang előtt.

 

 

lakatfal2

 

Az avatást, illetve a megáldást az alábbi, a Buda Környéki Televízió videójában nézhetik meg. Ebben az is kiderül, hogy a lakatrács a Duna-Ipoly Nemzeti Park engedélyével készült.

 

 

LAKATRÁCS MEGÁLDVA
Budaörs, Kőhegy – Szerelmeseknek készült LAKATRÁCS, melyet Nobilis Márió pápai káplán áldott meg.
Az egymáshoz tartozás jelképének számító szerelemlakatok elhelyezésére készül egy lakatfal Budaörsön. Romantikus randi célpont és szuper évfordulós program gravírozott lakatot tenni egy lakatfalra.
A Budaörsi Párkapocs Egyesület szervezésében 2023. február 18-án szombaton, 15 órakor volt a hivatalos avatás, ahol Nobilis Márió atya megáldotta Budaörs első Szerelemlakat falát a Kőhegyen.

Minderre a Házasság hete és a Szerelmi 7próba alkalmából került sor.

Közzétette: Buda Környéki Televízió – 2023. február 18., szombat

 

 

Az eseményről készült videót ide kattintva is  meg tudják megnézni. 

 

 

lakatfal1

 

 

(Budaörsi Infó)

 

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban: 

 

A Kő-hegyi lakatfal (rács) nagy vitát generált

Lakatfal készül a Kő-hegyen

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.