Női asztalitenisz Ek – Idegenbeli győzelemmel kezdte az elődöntőt a Budaörs

(Budaörs, 2023. február 15. – Budaörsi Infó) A Budaörs női asztalitenisz-csapata 3-1-re nyert kedden a cseh Moravsky Krumlov otthonában az Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja a szombati, hazai visszavágót.

 

A csak magyar játékosokkal felálló vendégek az első találkozót elvesztették ugyan – az orosz Valerija Scserbatih csupán egy szettet engedélyezett Dari Helgának -, de a folytatásban már ők irányítottak.

Póta Georgina esélyt sem adott a szintén orosz Jekatyerina Csernyavszkajának, Fazekas Mária pedig ugyancsak magabiztosan verte a cseh Lenka Harabaszovát. Az utolsó meccs szoros csatát hozott Póta és Scserbatih között, végül a döntő szettben egy ponton múlott a győzelem vagy vereség kérdése, és ezt a kétszeres Európa-bajnok magyar játékos nyerte.

A visszavágót szombaton rendezik Budaörsön. Ha a sorozatban huszadik nemzetközi szezonját teljesítő magyar bajnok továbbjut, 2021 után ismét döntőt játszhat a második számú európai kupasorozatban. Két éve ezüstérmesként zárt.

A másik ágon a francia ALCL TT Grand-Quevilly és az olasz Quattro Mori Cagliari küzd egymással, itt a szardíniai együttes nyerte az első meccset, ugyancsak 3-1-re és szintén idegenben.

 

Eredmény:

női Európa-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

TT Moravsky Krumlov (cseh) – SH-ITB Budaörsi SC 1-3
—————————————————
Valerija Scserbatih-Dari Helga 3-1 (9, 7, -4, 5)
Jekatyerina Csernyavszkaja-Póta Georgina 0-3 (-8, -8, -5)
Lenka Harabaszova-Fazekas Mária 1-3 (-2, 10, -1, -7)
Scserbatih-Póta 2-3 (10, -4, -14, 8, 5-6)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.