A Kő-hegyi lakatfal (rács) nagy vitát generált

(Budaörs, 2023. február 14. – Budaörsi Infó) Nagy visszhangot váltott ki a múlt heti cikkünk, amiben arról számoltunk be, hogy lakatfal készül a Kő-hegyen.

 

 

Lakatot falra körülményes lenne felrakni, még ha egy minden akadályt legyőző mesebeli szerelemlakatról is lenne szó, így értelemszerűen a célnak megfelelő alkalmatosságról van szó

A hír forrása a Párkapocs Műhely – Budaörs Facebook-bejelentése volt, amiben egy ilyen célú rács felállításáról írtak egy héttel ezelőtt:

 

lakatfal2.jpg másolat

 

 

A Budaörsiek közösségi csoportban, miután kikerült a bejelentett esemény híre, sokan felháborodtak, hogy miért kell elrondítani az egyik legszebb természeti kincsünket.

Több, az előzetes egyeztetést hiányoló és azt számonkérő hozzászólás is született.

 

Wittinghoff Tamás polgármester is megszólalt a témával kapcsolatban. Hozzászólásában nyomatékosította, hogy „nem épül semmi, magántulajdont érint, így semmilyen engedélyt nem igényel az, hogy a tulajdonukban lévő rácsot milyen módon alakítják ki.”

 

Az elégedetlenkedő kommentekre a következőképpen reagált:

„Kedves budaörsiek!

Nem szeretnék állást foglalni a tartalmi kérdésben, csupán néhány tényt tartok fontosnak közzétenni.

Mivel a fenti posztból szereztem magam is tudomást a “lakatfal”-ról, gondoltam, helyes, ha a terület tulajdonosát, az egyházközséget keresem meg.

Márió atya tájékoztatott, hogy szó nincs falról. A barlang rácsán alakítanak ki lehetőséget a jelzett célra.

Ennek megfelelően a tájképet semmilyen módon nem fogja érinteni, a tulajdonukban lévő területen az alapítvány alakítja ki.

Nagyon bízik abban, hogy ezzel senkinek nem fognak bosszúságot okozni, ellenkezőleg.

Nincs okom feltételezni, hogy ne a jószándék vezetné.

Remélem, a fentiekből az is érthető, miért nem egyeztetett az önkormányzat a „néppel”. De le is írom. Nem épül semmi, magántulajdont érint, így semmilyen engedélyt nem igényel az, hogy a tulajdonukban lévő rácsot milyen módon alakítják ki.”

 

 

wtlakatfal

 

kohegyrongalas19 (2)

 

 

Minden esetre a Budaörsi Párkapocs Egyesület szervezésében 2023. február 18-án szombaton, 15 órára hivatalos avatást jelentettek be, amikor Nobilis Márió atya megáldja Budaörs első lakatfalát (vagy ha úgy tetszik: lakatrácsát) a város felőli oldalon, a nagy szikla alatt, a barlang bejáratánál.

Amint felavatják a valamilyen módszerrel létrejövő új budaörsi látványosságot, képes beszámolóval tájékoztatjuk olvasóinkat. 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.