Katasztrófavédelem: szombat éjfélig viharos szél és csúszós utak teszik veszélyessé a közlekedést

A meteorológiai előrejelzések szerint szombat éjfélig az ország területén több helyen viharos szélre és havas esőre, havazásra kell számítani, emiatt csúszós, jeges utakra, csökkent látótávolságra kell készülni – figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

 

 

Azt kérik mindenkitől, hogy a viharos szélben a fák, fasorok, állványzatok közelében kellő körültekintéssel közlekedjenek.

Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról – tanácsolják.

Felhívják a figyelmet arra, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont.

Kérik továbbá, ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Ugyanakkor ajánlják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazást, a VÉSZ-t. Az alkalmazás az Android, és iOS operációs rendszereken egyaránt elérhető.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat oldalán, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján tájékozódhatnak – áll a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.