Női asztalitenisz Ek – Továbbjutással ünnepelheti dupla jubileumát a Budaörs

(Budaörs, 2023. január 28. – Budaörsi Infó) Története 199. és 200. nemzetközi mérkőzését játssza szombaton és jövő kedden az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata, az Európa-kupa negyeddöntőjében a Linares lesz az ellenfele.

 

 

A magyar együttes dupla jubileumot ünnepel, ugyanis a mostani megszakítás nélkül a huszadik szezonja a nemzetközi porondon.

A jelenlegi kupasorozatban görög, osztrák és olasz ellenfeleket legyőzve jutott be a gárda a legjobb nyolc közé. A Linares elleni párharc spanyolországi első mérkőzését szombaton 19 órától, budaörsi visszavágóját pedig kedden 18 órától rendezik.

A Linaresszel eddig kétszer találkoztak a magyarok, a mérlegük felemás. A mostani csatában a spanyolok némileg esélyesebbek, de az aktuális magyar bajnok – Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga összeállításban – vélhetően mindent elkövet majd annak érdekében, hogy borítva a papírformát bejusson az elődöntőbe.

Az elmúlt húsz évben a Budaörsi Sport Club csapata szerzett érmeket a Bajnokok Ligájában, az ETTU Kupában és jogutódjában, az Európa-kupában is, de a vezetők arra a legbüszkébbek – a klub hírlevele alapján -, hogy kizárólag magyar játékosokkal vették, veszik fel a küzdelmet a kontinens legjobb csapataival, amelyekben jellemző a légiósok, több esetben ázsiai játékosok foglalkoztatása.

A keddi visszavágóra – amelyet a Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendeznek – ingyenes lesz a belépés.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.