Pontkalkulátor segíti a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kalkulátorral segíti a felvételizőket abban, hogy a jelentősen megváltozott felvételi eljárás során könnyedén kiszámolhassák, hány pontjuk van – közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

 

 

A közlemény szerint az idén őszén induló képzések esetében megszűnt a jogszabályi minimumpont, és a felsőoktatási intézmények maguk dönthetnek arról, hogy előírják-e az emelt szintű érettségit a jelentkezés feltételeként vagy sem.

A 2024 őszén induló képzésekre jelentkezéskor pedig e változásokon túl a többletpontok rendszere is módosul: intézményi pontként az egyetemek saját, szakonként meghatározott pontrendszert alakíthatnak ki. Az SZTE szakokra profilozott, megújult pontrendszerének célja, hogy a széles körű képzési kínálatban minden jelentkező a számára legkedvezőbb felvételi pontot szerezhesse meg élethelyzetének, tudásának, korábbi teljesítményének elismeréseként.

Az SZTE a pontok kiszámítását egy kalkulátorral segíti, amely a https://pontkalkulator.szte.hu oldalon elérhető. A pontkalkulátor összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat, segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az egyetem szakértőinek. (MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.