Napelemparkok adóbevallás nélkül

(Budaörs, 2023. január 21. – Budaörsi Infó/NAV) A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszer és az áfabevallások adatai közötti eltérés alapján rendelt el ellenőrzést egy napelemparkok kivitelezését végző társaságnál. A cég megalakulása óta semmilyen adóbevallást nem nyújtott be, ezért a NAV több esetben küldött tájékoztatást a mulasztásról A vállalkozás az ellenőrzés hatására végül mintegy 74 millió forint áfát fizetett be.

 

Napelemparkok teljeskörű kivitelezését végzi az a kft., amely 2021 áprilisi megalakulása óta nem nyújtott be áfa- és társaságiadó-bevallást, ugyanakkor vevői és szállítói többmilliós számlákat töltöttek fel az Online Számla rendszerbe. Az ellenőrzés végül mintegy 54 millió forint adókülönbözetet és 27 millió forint adóbírságot mutatott ki.

 

A bevallási és fizetési fegyelem alapvető hiánya miatt, és a várható megállapítások megtérülésére a NAV több mint 80 millió forintot zárolt a cég bankszámláján. A társaság fellebbezésében arra hivatkozott, hogy csak nemrég talált könyvelőt. Pótolta az ellenőrzés időszakától eltérő időszakra vonatkozó elmaradt bevallásokat és megfizette áfatartozását is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.