Vétkesek közt cinkos, aki néma! – Véget ért a NINCS minden rendben! FOTÓKIÁLLÍTÁS

(Budaörs, 2022. november 28. – Budaörsi Infó) 2022. november 25-én nyitotta meg kapuit a NINCS minden rendben! FOTÓKIÁLLÍTÁS Budaörsön a Szivárvány utcánál. Rendhagyó módon szabadtéri kiállítással készült A Budaörsi NŐ közösség és a Romano Glaszo együttes. 

 

 

A fotókiállásnak nem volt hivatalos megnyitó ünnepsége, hanem egy rövid záró előadást tartottak vasárnap délután. A Romano Glaszo együttes tagjai mutattak be egy részletet a Halálra táncoltatott lány táncballadából.

 

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (9)

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (10)

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (11)

 

 

Az előadásról készült videót itt tudják megnézni:

 

 

 

 

A kiállított képekről készült fotóvideót itt tudják megnézni: 

 

 

 

 

A helyszínen az együttes vezetője, Lakatos György köszöntötte a jelenlévőket.

„Jézus Krisztus elsőként az akkori világ legkivetettebb népcsoportjait, a pásztorokat kereste meg, velük vállalt először közösséget. Advent első vasárnapján mi is lehetünk Krisztushoz hasonlóak abban, hogy közösséget vállalunk a társadalom sérülékeny csoportjaival.

Többek között a nőkkel, akiket az egész világon számtalan társadalmi hátrány ér. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából a Romano Glaszo együttes és a Budaörsi NŐ közös fotókiállítása a nőkkel szembeni hátrányokra, erőszakos cselekményekre hívja fel a figyelmet. Hiszen ezen a területen sincs minden rendben.”

 

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (7)

 

Marcinka-Májer MSE, A Budaörsi NŐ közösség vezetője kiemelte, hogy nem dughatjuk homokba a fejünket.

„Vétkesek közt cinkos, aki néma… Fel kell szólalnunk a nők elleni erőszak ellen, segítenünk kell a bántalmazottaknak. Nem csukhatjuk be a szemünket

Az előadás, amit láthattak az együttes tagjaitól a záró ünnepségünkön ezt szimbolizálta. A fehér maszkos emberek mozdulatlanul tűrték, hogy egy társuk bántalmazzon egy nőt.

Sajnos a mindennapi életben is találkozunk hasonló esetekkel, ha a híradókat nézzük vagy a közösségi médiában böngészünk; megölte, megerőszakolta, bántalmazta, megkötözte, megfojtotta, a saját anyját, a lányát, testvérét… és sorolhatnám tovább a szalagcímeket.

Az a probléma, hogy már szinte immunisak lettünk a minket körülvevő világra. Már annyi rossz hírt hallunk nap mint nap, hogy néha még a fejünket se emeljük fel, ha azt halljuk, hogy minden ötödik nő szenvedett már el bántalmazást élete során. Ez egy borzalmas statisztika, és valószínűleg messze áll az igazságtól, hiszen a bántalmazások nagy része a négy fal mögött marad. Sosem derül ki.

Ezért valósítottuk meg a NINCS minden rendben! Fotókiállításunkat, hogy kicsit felrázzuk az embereket. Hogy szembe találkozzanak a valósággal, és hogy lássák, hogy nincs minden rendben.”

 

 

nokellenieroszakinfo

 

A kiállítás vasárnap este véget ért Budaörsön, de az országjáró turnéja még csak most kezdődik.

 

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (6)

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (5)

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (4)

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (2)

 

abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (3)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.