Kihirdették az Év bejglije verseny győzteseit

Kihirdették az Év bejglije verseny győzteseit: a kesztölci Erika Cukrászdáé lett az év diós bejglije, a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdáé az év mákos bejglije, ínyenc kategóriában pedig a balatongyöröki Promenád Kávéház pekándiós, karamellizált almás bejglije nyert.

 

 

A Magyar Cukrász Ipartestület keddi közleménye szerint az idén harmadik alkalommal hirdették meg az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára hagyományos diós és mákos, valamint ínyenc kategóriában.

A hagyományos diós kategóriában az aranyérmet Kara József Zoltánné (Erika Cukrászda, Kesztölc) nyerte el. Az ezüstérmet Simon Andrea (Desszert Center, Gyomaendrőd), a bronzérmet pedig Szurgent Péter (Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest) kapta.

A hagyományos mákos kategóriában az aranyérmet Novák Ádámnak és Puskás Róbertnek (REÖK Kézműves Cukrászda és kávéház, Szeged) ítélték oda. Ezüstérmes lett Képes Gabriella (Képeschoco, Pácin), a bronzérmet Kiss Károlyné (Major Cukrászda, Budapest) kapta.

Az ínyenc kategóriában Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el az aranyérmet Mennyei ajándék elnevezésű bejglijével. Az ezüstérmet Molnár Annamária (Füge Bolt és Kávézó, Budapest) pisztáciás bejglije, a bronzérmet pedig Képes Gabriella (Képeschoco, Pácin) mákos-birsalmás-fehércsokis bejglije kapta.

A legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíjat szintén Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el a Mennyei ajándékkal, egy fűszeres, pekándiós, karamellizált almás bejglivel, amelyben különböző fűszerek, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikánsságát, a hagyományos pozsonyi tésztába pedig narancshéj is került.

Mint a közleményben kiemelték, az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a szakemberek. Az idén is kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a mogyoró és a mandula, de megtalálható volt a sárgabarack, a málna, a pekándió, a kesudió, a rozmaring, a birsalma, a naspolya, a füge, a cékla, a tonkabab, a szilvapálinka és a búzasör is a felhasznált alapanyagok között.

A három kategóriában az idén csaknem 50 bejglit neveztek. A versenymunkákat kategóriánként háromfős zsűri értékelte.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.