A képviselő-testületi ülésen történt – A városi intézmények megnövekedett távhő díját kompenzálja az önkormányzat

(Budaörs, 2022. november 10. – Budaörsi Infó) Két új gyalogátkelőhely létesítésére szavaztak meg forrást a képviselő-testület rendkívüli ülésén, de döntöttek arról is, hogy  a városi intézmények megnövekedett távhő díját kompenzálja az önkormányzat.

 

Első napirend előtti felszólalóként Török István képviselő jelezte, hogy a Közösségi Ház mellett, a Pillangó utcában zajló építkezés miatt megsérült az útburkolat.

Tolmácsolta a háziorvos kérését, hogy biztosítsanak egy parkoló helyet az egészségügyi dolgozók részére a Közösségi Ház előtti parkolóban. Illetve kitért a Kamaraerdei út közlekedési problémáira.

Lőrincz Mihály, a műszaki ügyosztály vezetője válaszában elmondta, hogy az építkezést folyamatosan figyelik, és befejezése után a hibákat az építtetővel kijavíttatja az önkormányzat.

A háziorvos problémáját ismeri, nincs akadálya, hogy a Közösségi ház előtti parkolókból kijelöljenek egy helyet.

 

kozmeghallgatas2022 (7)

 

 

A Kamaraerdei útszakasz kapcsán hangsúlyozta, hogy az út a 11. kerület tulajdonában és a főváros kezelésében van. Többször jelezték a problémát a fővárosnak.

Stift Nándor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület): Megköszönte az október 18-án, határidőre átadott Patkó utcai játszótér nagyon jó minőségű kivitelezését.

A BTG munkatársaival egyeztetett az őszi időszakban lehulló falevelek folyamatos eltakarításáról. Megemlítette még, hogy a szülők nehezményezik, hogy az iskolákban nincs lábtörlő.

Kiderítette, hogy az Érdi Tankerület vitte el ezeket, mert nincs pénz takarítani a lábtörlőket.

Wittinghoff Tamás polgármester ez utóbbi kapcsán említette meg, hogy a tankerület 900 millió-1 milliárd forinttal tartozik az önkormányzatnak az általuk használt épületeken el nem végzett felújítási, beruházási munkák miatt.

Törvény kötelezi őket, hogy minden évben az amortizáció mértékében felújításokat kellene végezniük, ezt azonban elmulasztják. Emiatt az épületek egyre jobban leromlanak.

Monostori-Kalovits Márk (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) egy HírTV-s interjúja kapcsán kérdezte Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) képviselőtársát.

Elmondta, hogy a Fidesz választókerületi elnöke, fideszes önkormányzati képviselő úgy szerepelt a tévében, mint egy átlagos budaörsi pedagógus. Ilyen minőségében bírálta a béremelést követelő kollégáit.

 

kozmeghallgatas2022 (9)

 

A képviselő azt is elmondta, hogy Czuczor Gergely jövedelmének csupán egy kis hányadát teszi ki a pedagógusi bére, hiszen a vagyonnyilatkozata alapján további havi 800 ezer forintos bevétele van egy cégnél végzett tanácsadói munkájából. Ennek fényében még hiteltelenebbnek tartotta Czuczor részéről a pedagógustársai bírálatát.

Czuczor Gergely válaszában azt kérte, hogy ezt a vitát inkább a helyi televízióban folytassák le.

Farkas Benedek (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) a műszaki ügyosztály vezetőjétől kérdezte, hogy milyen munkálatok folynak a Decathlon melletti területen.

Lőrincz Mihály elmondta, hogy az ingatlan tulajdonosa fejleszteni szeretné a területét. Az önkormányzattal egyeztetett a projektről. Két épületet terveznek: egy áruház jellegű bemutatótermet és egy szolgáltatói épület, ahol elsősorban éttermek lennének.

Vágó Csaba, kabinetvezető azzal egészítette ki a választ, hogy az önkormányzat kérésére az érintett lakosokat képviselő helyi egyesülettel is tárgyalt a cég a beruházásról.

Laczik Zoltán (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) a napirendek előtti utolsó felszólalóként arról számolt be, a médiából értesült arról, hogy az Érdi Tankerület vezetői is milliós jutalmakat vesznek fel.

Kérdezte, hogy van-e valakinek tudomása azzal kapcsolatban, hogy pontosan mekkora összegről van szó és ez hogyan aránylik a tankerületben dolgozó pedagógusok jutalmaihoz. Még az egyik nyári ülésen változtatási tilalmat rendelt el a képviselő-testület a Beregszász utca déli részén.

Most egy érintett ingatlan tulajdonosa kérelemmel fordult a hivatalhoz, akinél a vízbevezetést akadályozza a tilalom. A testület felmentette a kérelmező ingatlanát a tilalom alól. Egy új kormányrendelet szükségessé tette, hogy módosítsák a településrendezési eljárás szabályait.

A változtatást jóváhagyta a testület. Határoztak a védőnői körzetek módosításáról, hogy a területi és az iskolai védőnők leterheltségét egyenletesebbé tegyék, valamint közelítsék egymáshoz az ellátottak körzetenkénti létszámát is.

 

kozmeghallgatas2022 (10)

 

Jóváhagyták a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának technikai módosítását.

A Közbeszerzési Bíráló Bizottság tagjaira is kiterjesztették az állandó bizottságokra vonatkozó önkormányzati rendelet hatályát. Az önkormányzat biztosítja a szükséges forrásokat a városi közintézményeknél, hogy ki tudják fizetni a távhő szolgáltatás megemelkedett díját.

A síkosságmentesítési feladatok ellátásához szükséges sózó anyagok árának emelkedése miatt pótlólagos pénzügyi fedezetet biztosított a testület a Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. (BTG) számára.

Lakossági észrevételek alapján két gyalogátkelőhely kialakítását tervezi az önkormányzat, a Farkasréti úton, a Liliom utcai kereszteződésnél és a Nádas utcában.

A képviselő-testület biztosítja a beruházáshoz szükséges forrást. Élni kíván az önkormányzat a Budaörs, Templom tér 15. alatti ingatlanra vonatkozó elővásárlási jogával.

Elfogadtak egy technikai jellegű forrásátcsoportosítást a TOP PLUSZ energetikai projekt projektmenedzsment feladatainak ellátására.

Jóváhagyták a Kőszikla utcában található ingatlan értékesítésére kiírt pályázat eredményét.

Döntöttek a képviselők a Budaörs, Szivárvány utca 5. földszintjén található, „üzlet, egyéb helyiség” megnevezésű ingatlanokra kötött haszonkölcsön szerződés és bérleti szerződések hosszabbításáról.

Az Esély Szociális Társulás Társulási Megállapodás technikai módosításait elfogadták.

Elfogadták a képviselők az Illyés Gyula Gimnázium kérését, hogy a végzősök szalagavató bálját a Városi Sportcsarnokban térítésmentesen tarthassák meg. Akácfa utcában található ingatlan településképi bejelentését elutasító határozatról, és több hatósági lakcím megállapításra való kérelem ügyében zárt ülésen döntöttek.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.