A Twitter elutasította Elon Musk megújított vételi ajánlatát

A Twitter elutasította Elon Musk megújított 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát a közösségi médiavállalatra – közölték a milliárdos vállalkozó ügyvédei csütörtökön, akik azt kérik, hogy a Delaware állambeli bíróság függessze fel az adásvétel körülményei miatt indított eljárást.

 

Az AP összefoglalója szerint az ügyvédek azért kérik a tárgyalás elnapolását, hogy az üzletember az adásvétel anyagi forrásait biztosíthassa.

Elon Musk kedden jelentette be, hogy megújítja ajánlatát, és mégis kifizeti a 44 milliárd dolláros árat, amelyről áprilisban állapodott meg a közösségi médiavállalat tulajdonosaival. Feltételül azt szabta, hogy az üzlethez kapjon adósságfinanszírozást, valamint, hogy a bíróság szüntesse meg a peres eljárást.

A sajtójelentés megjegyzi, hogy miután a Twitter perrel akarja kényszeríteni Elon Muskot eredeti ajánlatának betartására, valószínűtlen, hogy most a médiacég mondana le arról, hogy új tulajdonos irányítása alá kerüljön. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy a Twitter biztosítékot szeretne kapni a milliárdos vállalkozó vételi szándékának komolyságára és arra, hogy többször nem próbál visszalépni az üzlettől.

Musk a tavaszi adásvételi megállapodás után nem sokkal megpróbált kihátrálni az üzletből egyebek között arra hivatkozva, hogy a Twitter elhallgatta előle a hamis felhasználói fiókok tényleges számát. Ennek nyomán a közösségi médiavállalat júliusban szerződésszegés miatt pert indított a Tesla és a SpaceX alapító-vezérigazgatója ellen.

Az első bírósági tárgyalás október 17-én lenne Delaware állam bíróságán. Szerdán az ügyben eljáró bíró azt közölte, hogy a tárgyalás előkészületei folytatódnak, mert addig hivatalosan egyik peres fél sem kezdeményezte az eljárás leállítását.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.