Pályázatot hirdet a Liszt Ferenc Kamarazenekar a komolyzene iránt érdeklődő fiataloknak

Kreatív pályázatot hirdet Lásd a zenét! címmel a Liszt Ferenc Kamarazenekar a komolyzene iránt érdeklődő fiataloknak.

 

 

A közönség fiatalítását szem előtt tartva a kamarazenekar alapítványa a Samsung Electronics Magyar Zrt-vel együtt hirdet kétfordulós videópályázatot – közölte a zenekar az MTI-vel.

A pályázatra maximum 5 fős csapatokban nevezhetnek a diákok. A szervezők az általános iskola 7. és 8. osztályos, valamint a középiskola 7-12. osztályos tanulóinak jelentkezését várják.

Az első fordulóban a csapatoknak október 23-ig egy minimum 30, maximum 90 másodperc hosszú amatőr videófilmet kell elkészíteniük, amely alapjául Jörg Widman 180 Beats per Minute című műve szolgál. A versenyzők feladata megmutatni, hogy milyen érzéseket kelt, milyen emlékeket idéz fel bennük a mű.

Az első fordulót követően szakmai zsűri értékeli a leadott pályaműveket, majd öt csapat juthat tovább a második fordulóba. A továbbjutóknak a szervezők értékes Samsung technikai eszközöket biztosítanak, hogy ezek segítségével készíthessék el videójukat a következő fordulóra.

A második fordulóba jutott csapatoknak ismét Jörg Widmann 180 Beats per Minute című művének felhasználásával kell videót forgatniuk, ezúttal azonban minimum 60, maximum 180 másodperc terjedelemben.

A pályázat részletei a zenekar honlapján olvashatók, a pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a palyazat@lfkz.hu e-mail címen várják.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.