A biztonság hete

A Biztonság Hete országos programsorozat keretein belül a közlekedés veszélyeire és azok megelőzésére hívja fel a figyelmet a rendőrség 2022. szeptember 19. és 24. között.

 

 

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége szervezésében ismét megrendezik a Biztonság Hete programsorozatot.

A Biztonság Hete témahéten a biztosítás világnapjához, illetve a ROADPOL (The European Roads Policing Network) által meghirdetett úgynevezett Safety Days-hez (Közlekedésbiztonsági Napok) kapcsolódóan a közlekedéssel kapcsolatos kockázatokra, azok helyes kezelésére és a biztonság különböző aspektusaira hívjuk fel a gyermekek, családok és valamennyi közlekedő figyelmét.

Egy Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés, hogy 2022. szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Ennek érdekében ezen a napon Magyarországon is célirányos közúti ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők, amely során elsősorban a biztonsági öv és a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon használatát ellenőrzik a rendőrök.

Az érdeklődőket ezen a héten az ország több pontján változatos programok, kiállítások várják, amelyeknek célja, hogy mindenki gondolja át, az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket csökkenteni, a tragédiákat elkerülni.

 

… hogy mindenki hazaérjen!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.