Már minden budaörsi óvodában van Epipen

(Budaörs, 2022.  szeptember 18.– Budaörsi Infó) Az egyik IV. kerületi óvodában használni kellett az allergia elleni injekciót. A hír bejárta a magyar sajtót, miután a kerület polgármestere hírül adta a közösségi oldalán, hogy az óvónő megmentette egy kisfiú életét. Azért volt Epipen az óvodában, mert egy januári tragikus eset után azonnal intézkedtek, hogy minden oktatási intézményben legyen antiallergiás injekció. Budaörsön már minden óvodába került Epipen!

 

 

2022. júniusában megkérdeztük a budaörsi óvodák vezetőit is, és akkor még nem voltak túl szívderítőek a statisztikák. A június 22-ei rendkívüli képviselő-testületi ülésen a témával kapcsolatban úgy döntöttek a képviselők, hogy minden óvodába kell hogy kerüljön Epipen, és a beadásához szükséges oktatást is meg kell hogy kapják az óvónők.

Amit jó tudni, hogy a súlyos allergiában szenvedők ezt a 16-20 ezer forintos gyógyszert már ingyen is megkaphatják. Az úgynevezett EPIPEN életet menthet, és immáron TB-támogatott gyógyszer lett. Ezeknek az injekcióknak 1 év a szavatossági ideje.

 

 

epipen2

 

Budaörsön minden óvoda két darab Epipen injekciót kapott. Remélhetőleg nem lesz szükség az injekciók használatára, de rendelkezésre állnak.

Bár az Epipent egészségügyi képzettséggel nem rendelkező személy is könnyen használni tudja, az önkormányzat együttműködésben a Budaörsi Egészségügyi Központtal biztosítja a tájékoztatást az injekció megfelelő beadásáról.

2022. szeptember 15-én az óvodák dolgozói a Városházán megkapták a szükséges oktatást az allergiás tünetek felismeréséről és az adrenalininjekció használatáról.

 

 

ovodavezetok

 

 

Az előadás anyaga:

Dia1

Dia2

Dia3

Dia4

Dia5

Dia6

Dia7

Dia8

Dia9

Dia10

Dia11

 

Dia12

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.