Rendőrök várták a petíciót átadni szándékozó budaörsieket Érden

(Budaörs, 2022. szeptember 14. – Budaörsi Infó) 2022. szeptember 5-ei polgári engedetlenség után, a tiltakozó tanárok a Tankerületi Központoktól felmondást kilátásba helyező egyenleveleket kaptak országszerte. Budaörsön is. 2022. szeptember 13-án tiltakozás volt a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium előtt. A tiltakozást követően pedig az Érdi Tankerület igazgatójához indult egy kisebb delegáció. 

 

 

Az Illyés Gyula Gimnázium előtt kedden a reggeli órákban csak egyre gyűlt a tömeg. Transzparenseket tartó felnőttek, és kockás inges diákok lepték el a buszmegállót és a járda egy részét. Sokan megjelentek a tanárok mellett tüntetni és nagyon sokan aláírták azt a kérvényt is, amit a retorziókkal fenyegető tankerületnek címeztek.

 

 

polgari_engedettlenseg_illyes_220913 (26)

 

 

polgari_engedettlenseg_illyes_220913 (45)

 

Dr. Schneider Sarolta főszervező a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a polgári engedetlenségi akció után egy pár fős szülők és szimpatizánsok alkotta delegációval átmentek az Érdi Tankerületbe, ahol az igazgató asszonynak szerették volna átadni azt a kérvényt, amit szeptember 13-án sokan aláírtak az Illyés Gyula Gimnázium előtt.

 

A helyszínen már várta őket az érdi rendőrség!

 

 

polgari_engedettlenseg_illyes_220913 (16)

 

„A helyszínen várt minket az érdi rendőrség. Hogy miért jöttek ki, vagy ki hívta ki őket nem tudom. Elég furcsa érzésem volt mint jogkövető állampolgárnak, hogy miért kell rendőri gyűrűben egy kérelmet átnyújtanom, nem vagyok bűnöző, úgyhogy feleslegesnek éreztem a rendőri jelenlétet.

Amikor bementünk, durva szavakkal fogadott minket az igazgató asszonynak egyik kollégája, pedig csak meg szerettük volna kérdezni, hogy hol találjuk az igazgató asszony irodáját, aki pont akkor jött a folyosón.

Felismertem, utánafutottam és szerettem volna neki átadni a kérvényt, de ő bement az irodájába, a papírokat nem vette át. 15 perc várakozás után kijött a titkárnője, aki átvette tőlünk végül a petíciót.

Kértem többször, hogy szeretnék vele beszélni, de nem engedte meg. Végül így került remélem az igazgató asszony asztalára a kérvényünk az aláírásokkal.”

 

 

erditankerulet

 

 

polgari_engedettlenseg_illyes_220913 (55)

 

 

Polgári engedetlenség az Illyés Gyula Gimnázium előtt.

Közzétette: Budaörsi Infó – 2022. szeptember 13., kedd

 

 

(Budaörsi Infó)

 

Korábbi cikkek a témával kapcsolatban:

http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2022/09/13/tuntettek-a-tanarokert-budaorson/

http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2022/09/12/elbocsatassal-fenyegettek-meg-a-tanarokat-tiltakozasra-hivjak-a-budaorsieket-az-illyes-gyula-gimnaziumhoz/

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.