Műsorok otthonról az otthonokba – Már online is hallgatható a Budaörs Rádió

(Budaörs, 2022. szeptember 6. – Budaörsi Infó) A Budaörs Rádió először 2007 szeptemberében szólalt meg a FM 104,8 frekvencián. A Budaörshöz tartozó Kamaraerdőből sugárzott adások között volt az élő reggeli műsortól kezdve, a számos magazinműsoron át, a szintén élő kívánság műsorig minden: a Budaörs Rádió mindenkihez szólt. Három pályázó indult a Budaörs Rádió frekvenciájáért 2019-ben, viszont a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) akkor nem hirdetett győztest és a rádió elhallgatott 2019. április 10-e éjféltől. Jó hír, hogy 2022. szeptember 5-étől viszont ismét hallgatható online is a Budaörs Rádió.

 

 

A rádiót addig üzemeltető cég perre ment az ügyben, amit meg is nyert 2021 áprilisában. Ezzel esély nyílt rá, hogy visszakaphassák a frekvenciát, viszont így is néma maradt a rádió egészen 2022. július 16-ig.

A két év törvénytelen elnémítás után az NMHH az oldalán csak ennyit közölt: A helyi vételkörzetű Budaörs 104,8 MHz frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese a Hunicom Stúdió Kft. A hosszú médiahatósági huzavona miatt így csak most indulhatott újra a Budaörs Rádió.

2022. február 24-én posztolta a jó hírt a Facebookon – a Budaörsiek csoportban – a rádió vezetője, Roczó-Nagy Zoltán, hogy újra szól Budaörs rádiója. Elmondása szerint nem szeretnének kártérítést benyújtani az elvesztegetett évekért, egyszerűen csak szeretnék, ha újra végezhetnék a munkájukat, tájékoztassák és szórakoztassák a hallgatókat. A budaörsi önkormányzat az újraindításhoz jelentős pénzügyi támogatást nyújtott a Budaörs Rádiónak, a képviselő-testület 2022. május 25-én megtartott ülésén.

 


2022. szeptember 5-től már online is hallgatható a Budaörs Rádió ide kattintva.


 

 

radio2

 

Felkerestük a rádió vezetőjét Roczó-Nagy Zoltánt, valamint a műszaki dolgokért felelős Szénási Marcit, és a jövőbeli terveikről kérdeztük őket.

Megtudtuk, hogy nyolc munkatárssal indult útnak a megújult Budaörs Rádió, és hogy nem csak a műsorvezetők, műsorok terén lesz változás, de rendhagyó módon az adásokat otthonról, home office-ban készítik majd, nem pedig stúdióban.

Ez a módszer a koronavírus-járvány ideje alatt már megmutatta, hogy akár eredményesebb is lehet mint a régi gyakorlat, meglátjuk, hogy a rádió tekintetében ez hogyan fog beválni.

 

 

roczo

 

Roczó-Nagy Zoltán elmondta, hogy amikor megtudták, hogy újra indulhat a rádió, akkor felkeresték a régi munkatársakat, és először nekik ajánlottak ismét lehetőséget, így az új stábban régi hangokat is hallhatunk majd, viszont van néhány újdonság is.

„A reggeli műsorunkat Némedi Varga Timi fogja készíteni, akit sokan már ismerhetnek a Buda-Környéki Televíziós riportjaiból.

A Budaörs Televízió főszerkesztője, Kállai Lajos is elfogadta a felkérésünket, és mint kiderült, neki régi szerelme volt a rádiózás, ezért is örült, hogy rá gondoltunk mint hírolvasóra.

Mellette Varga Brigitta lesz az, aki a női vonalat képviseli majd, szintén hírolvasóként. Szeretnénk az új rádióban odafigyelni arra, hogy ne csak a férfiak hallassák a hangjukat, hanem egyenlő arányban legyenek női munkatársaink is. De tervezünk műsorokat átvenni Molnár Szabolcstól, külső gyártóktól is.

Két új hangja is lesz a rádiónak: Román Judit és Sághy Tamás.

Ők egy budaörsi házaspár, a hangjukon szólalnak meg a szignálok. A régi csapatunkból Székely Miki és Szendi Hajni ül majd mikrofon elé, és osztja meg hallgatóinkkal a napi híreket, és aktuális információkat. A munkatársainkat egyéni vállalkozóként fogjuk foglalkoztatni. Úgy gondolom, hogy a stáb összeállt, egyelőre több emberre nincs szükségünk, már csak időre a finomhangoláshoz.

A műsorok többnyire csúsztatott élőben lesznek sugározva az FM 104.8-as frekvencián, és a műsorok már online is elérhetőek.”

 

 

budaorsradio

 

A Rádió műsorait tekintve Budaörsöt érintő témákat fogunk feldolgozni, a hírek tekintetében pedig budaörsi, érdi, törökbálinti és budai infókat olvasunk majd be. Megpróbálunk majd pozitívak lenni, és nem a negatív híreket előtérbe helyezni. Nagy segítség számunkra a Budaörsi Önkormányzat támogatása, de ha lesz lehetőségünk rá, indulunk országos pályázatokon is, hogy ne kelljen az Önkormányzattól támogatást kérnünk a működésünkre.” – tudtuk meg a rádió régi-új vezetőjétől.

Szénási Marci hozzátette, hogy ahhoz, hogy eljuthassanak odáig, hogy pályázni tudjanak még sok dolgot rendbe kell rakni. A több éves leállás miatt a technikai hátteret, az adáslebonyolító rendszert fel kellett újítani. Elmondása szerint a támogatási összeg nagy része a szükséges technikai berendezésekre ment el.

 

 

marci

 

„Az, hogy a munkatársak home office-ban fognak dolgozni technikailag egy új kihívást jelentett számunkra, aminek a megoldása, finomhangolása még folyamatban van. Úgy gondolom, hogy szeptemberben lesz a rádiónk olyan állapotban, hogy azt mondhatjuk, hogy elkészültünk.

Az én munkám főként a háttérben fog zajlani, de lesz olyan hétvégi műsor ahol én is mikrofon elé ülök. Hétvégén reggel 6–10 között a Katapultban hallhatják majd a hangomat. Zenék tekintetében a 80-as 90-es évek zenéit fogjuk játszani egy kis rock-os beütéssel.

Bízunk benne, hogy akik régen hallgattak minket, azok idén is velünk tartanak majd. Ami változás lesz a korábbi rádióhoz képest, hogy tegeződni fogunk, igyekszünk egy kicsit frissíteni, fiatalosabbá tenni a műsorainkat.”

 

 

radio2

 

Három évnyi hallgatás, amit leginkább sajnálnak a rádiós fiúk, hogy az újraindulás hírét dr. Kisfalvi Péterrel már nem tudták megosztani.

Dr. Kisfalvi Péter 2021. június 13-án hunyt el. Kamaraerdő volt önkormányzati képviselője a Budaörs Rádió alapítója volt.

Talán nincs is olyan ember, aki ne ismerné több évtizedes közéleti tevékenységét, amelyet a kamaraerdeiek érdekében fejtett ki. Vidám, humoros természetét a rádióban is kamatoztatta, ahol zenei műsorokat vezetett.

Roczó-Nagy Zoltán hozzátette, hogy szeretnének majd emlékműsort is indítani Kisfalvi Péter tiszteletére.

 

 

mikrofon_radio

 

Sok sikert kívánunk a Budaörs Rádió újraindulásához és a műsorokhoz!

 

(Budaörsi Infó)

 

Korábbi cikkeink a Budaörs Rádióval kapcsolatban:

 

Újra szól a Budaörs Rádió

A testületi ülésen történt – Megmaradt félmilliárdról döntöttek, jelentős pénzügyi támogatást kap a Budaörs Rádió

Hosszú médiahatósági huzavona után újraindulhat a Budaörs Rádió

Hiába a nyertes per, további négy hónapig még néma marad a Budaörs Rádió

Pert nyert a Médiatanács ellen a Budaörs Rádió

Elhallgat ma éjféltől a Budaörs Rádió

Befogadta a Médiatanács a Budaörs Rádió frekvenciájára beadott pályázatot

NMHH – Megjelent a pályázati felhívás a Budaörs Rádió frekvenciájára

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.