Miből fogja kifizetni Budaörs a városi intézmények rezsiszámláját!?

(Budaörs, 2022. július 28. – Budaörsi Infó) Budaörs számos közintézményt, óvodákat, bölcsődéket, művelődési intézményeket üzemeltet. Wittinghoff Tamás polgármesterrel, a hamarosan megemelkedő rezsiköltséggel kapcsolatban készített interjút az Index. A városvezető szerint a legnagyobb probléma az, hogy a város a saját bevételei egy részével nem rendelkezik a szolidaritási hozzájárulás miatt.

 

 

 

A kormány határozata szerint a jövőben a villamos energia és a földgáz egyetemes szolgáltatásra kizárólag a lakossági fogyasztó jogosult, vagyis kikerülnek az önkormányzatok a rezsicsökkentett energiavásárlók köréből.

A polgármester az interjúban elmondta, hogy emiatt például a Budaörs Városi Uszoda éves energiaköltsége több mint száz millió forinttal emelkedhet meg. De az iskolák és óvodák rezsiszámlája is sokkal magasabb lesz így.

 

 

varosi_uszoda2

 

Az Önkormányzat már egyeztetett a szolgáltatókkal, ekkor szembesültek a 6-8 szoros áremelkedéssel. A polgármester legderűlátóbb jóslata szerint kezelhetetlen helyzet előtt állnak, hacsak valami csoda nem történik.

 

 

varoshaza_budaors2_2021oktober

 

Nemrég, júliusban arról is beszámolt az országos média, hogy napokig ömlött a víz Budaörsön, mert a szolgáltatónak nem volt elég embere a javítások elvégzéséhez.

Wittinghoff Tamás az interjújában azt nyilatkozta, hogy ennek az oka részben a rezsicsökkentésben keresendő, hogy a szolgáltatók árképzésében meg kell jelennie az amortizáció okozta és a felújításra szánt költségeknek is.

Véleménye szerint a rezsicsökkentés miatt eddig ezt nem tudták kigazdálkodni, ezért csoda, hogy csak ennyi csőtörés volt Budaörsön.

Viszont, ha emelkednek a közüzemi számlák, akkor még a polgármester sem látja tisztán, hogy erre Budaörs honnan teremt keretet.

 

 

budaors_latkep3_torokugrato_lakotelep_ingatlan_irodahaz_2021marc

 

 

A polgármester hozzátette, hogy bár városunkban az átlagnál jobban élnek az emberek, de az utóbbi hónapokban egyre többen jelennek meg a támogatást kérők körében, akik eddig nem voltak a a látóterükben.

 

(Budaörsi Infó / via index.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.