A lomtalanításról Budaörsön

(Budaörs, 2022. július 18. – Budaörsi Infó) Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a budaörsi lomtalanítással kapcsolatban, mert több kérdés érkezett ezzel kapcsolatban szerkesztőségünkbe. Fontos kiemelni, hogy az ingatlanon belül kell tárolni a lomot az elszállításig, egyéb esetben a közterületre kihelyezés illegális hulladék lerakásnak, és szabálysértésnek minősül.

 

 

A lomtalanítást lakossági ügyfél évente egy alkalommal veheti igénybe.

A lomhulladék elszállítására előzetes időpont-egyeztetést követően, illetve a lakótelepi övezetben az előre meghirdetett időpontban van lehetőség.

Az FKF a lomtalanítást Budaörsön márciusban kezdte meg weboldaluk tájékoztatása szerint. 

Azt is írják, hogy a pontos időpontról időben tájékoztatják a budaörsieket honlapjukon és a helyi médiumokon keresztül (ez utóbbi ígéretüket nem tartották be – a szerk.).

 


A budaörsiek a lomtalanítási igényüket az FKF ügyfélszolgálati elérhetőségein, valamint  Online időpontfoglaló rendszerükben jelezhetik.


 

A lomtalanítás minden előfizető ügyfél számára évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig, ingyenesen vehető igénybe.

A lomhulladék elszállítására az előzetes időpont-egyeztetésnek megfelelően történik.

 

 

lomtalanitas1

 

A kisebb, (nem a város lakótelepi övezetében található) társasházak esetében a társasház közös képviselője köteles jelezni az FKF-nek a felmerülő lomtalanítási igényt.

A jelzést követően a Szolgáltató a társasház közös képviselőjével egyeztetett időpontban végzi el a begyűjtést az összes lakó esetében.

 

 

lakotelep21

 

Az FKF a lakótelepen közterületi gyűjtőakció keretében évente egy alkalommal gondoskodik a lomtalanítás megszervezéséről, illetve lebonyolításáról és legalább 30 nappal az évenkénti lomtalanítás időpontja előtt, az Önkormányzat egyidejű tájékoztatása mellett értesíti a közös képviselőket.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A LOMTALANÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN:

A lomtalanítás időpontjában Önnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolnia!

A lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanon belül, kapu mellett úgy kell elhelyezni, hogy azt a lomtalanítást végző munkatársai könnyen megközelíthessék.

A lakótelepi övezetben, az éves lakótelepi lomtalanítási akció előre meghirdetett idejében a lomhulladékot – a helyszín adottságából fakadóan – a ház elé kell kihelyezni úgy, hogy ahhoz a célgépek és az FKF munkatársai odaférjenek és a hulladék ne akadályozza a közlekedést.

Amennyiben a visszaigazolt időpontban mégsem kerülne kihelyezésre a lom, az FKF-nek nem áll módjában másik időpontot biztosítani!

 

MI HELYEZHETŐ KI LOMTALANÍTÁSKOR?

Lomhulladék a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék  (pl. ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényben nem helyezhető el.

 

NEM TARTOZIK A LOMTALANÍTÁS KÖRÉBE:

építési és bontási hulladék;

gumiabroncs hulladék;

gépjármű roncs, vagy termékként tovább nem használható jármű;

az ipar, mezőgazdaság vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladék;

veszélyes hulladék;

háztartásokban keletkező vegyes hulladék;

elkülönítetten gyűjtött papír, műanyag és fém hulladék;

kerti biohulladék.

 

A lomhulladéknak nem minősülő hulladék nem kerül elszállításra!

A helyszínen hagyott hulladék visszapakolásáról az ingatlantulajdonos köteles gondoskodni. A bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül. A lomtalanítás által érintett közterületek rendjét és tisztaságát a Közterület-felügyeleti csoport ellenőrzi!

 

(Budaörsi Infó/ Forrás: FKF)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.