Udvardy Luca: minden meccsre úgy megyek ki, hogy megnyerem

(Budaörs, 2022. július 15. – Budaörsi Infó) – Emlékezetes pillanatokról és elszalasztott lehetőségekről beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Udvardy Luca, aki vasárnap junior döntőt vívott a wimbledoni teniszbajnokságon. Udvardy Luca és testvére Panna budaörsiek.

 

A korosztályos Grand Slam-torna egyetlen magyarja a fináléban kikapott az első kiemelt amerikai Liv Hovdétól. (Korábban három magyar tudta megnyerni valamelyik Grand Slam-torna női juniorversenyét: Kapros Anikó 2000-ben Melbourne-ben, Szávay Ágnes 2005-ben Párizsban, Gálfi Dalma pedig 2015-ben New Yorkban győzött.)

 “A százéves centerpályán volt a döntő, én még soha nem játszottam ekkora stadionban. Sokan nézték a meccset, hangosak is voltak, de nekem nagyon tetszett az egész. A döntőben amúgy megvoltak az esélyeim, de Liv most jobban jött ki a szorosabb pontokból. Annyi biztos, hogy mindketten nagyon izgultunk. Én minden meccsre úgy megyek ki, hogy megnyerem, de a Grand Slameken már csak jó játékosok vannak” – tette hozzá a mindig édesanyjával utazó Udvardy Luca, aki 19. a junior rangsorban, és ha Wimbledon után osztottak volna ranglista pontokat – ez az oroszok és a fehéroroszok kizárása miatt nem történt meg -, akkor most már top 10-es lenne.

Két nappal később már a Római Teniszakadémia salakján küzdött Szabanin Natáliával, de nagy csatában kikaptak egy tajvani-indonéz duótól.

    “Ez volt az első alkalom, hogy fűről salakra kellett átállnom. Három hétig füvön szerepeltem, életemben először játszottam ezen a borításon, úgyhogy nehéz és furcsa volt a váltás. Natival ezzel együtt jó meccset játszottunk, főleg úgy, hogy ez volt az első párosunk együtt” – mondta a 16 éves játékos.

Udvardy elárulta, hogy győztes meccs esetén babonából mindig ugyanazt reggelizi azon a héten, amíg versenyben van, valamint, hogy Roger Federer a példaképe, illetve nagy álma nővérével, Udvardy Pannával párosban sikereket aratni.

 

Udvardy Panna és Luca testvérek és Budaörsön élnek.

 

 

 

Sok sikert nekik!

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.