Nyári önkormányzati munkálatok a Csicsergő Óvodában

(Budaörs, 2022. július 13. – Budaörsi Infó) Az idei nyár sem telik eseménytelenül Budaörs keleti részén, a Tavasz utcai Csicsergő óvodában. Az intézményben nyári szünet van, így az Önkormányzat most tudja elvégeztetni  a szükséges fejlesztéseket az épületben.

 

 

Dr. Tóth Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy örvendetes hír, hogy a vezetőasszony, Veres Gáborné, ismét megkapta az ötéves kinevezését.

„Az elmúlt évek során megvalósult az épület világításának korszerűsítése, valamint a játszóudvar teljes átépítése új játszóeszközök beszerzésével.

A múlt hónapban a labdapálya mellé labdafogó háló került. A nyáron új étellift került kiépítésre, aminek a segítségével a gyerekek étkeztetése komfortosabb lesz, a felső emeletre könnyebb lesz az étel feljuttatása.

Energiahatékonysági fejlesztésekre 140 millió forint pályázati úton nyert pénz áll rendelkezésre, ezek a beruházások a Csicsergő óvodát és a könyvtárat érintik. Ennek segítségével az épületben napelemes rendszer lesz telepítve, így az üzemeltetéshez szükséges villamosenergia előállítása megújuló energia segítségével történik majd.

 

 

tothferenc2019

 

Az intézményvezető jelzése alapján fontos lenne, hogy a Tavasz utcában az óvoda előtt fekvőrendőr vagy gyalogosátkelő kerüljön kiépítésre, mivel főleg a reggeli és délutáni órákban az utcában nagy a forgalom. A gyerekek mozgása is ezekben az időszakokban a leggyakoribb. A kérést természetesen tolmácsoltam a műszaki iroda felé, és ők megvizsgálják a lehetőségeket.”

 

A több munkálat előreláthatólag befejeződik a szeptemberi évkezdésre.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.