Természetvédelmi projekthez kérik a budaörsiek közreműködését

(Budaörs, 2022. július 6. – Budaörsi Infó)  A füves élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetének javítása és hosszú távú megőrzése céljából megvalósuló természetvédelmi projekthez kéri a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Pilisi Parkerdő a budaörsi lakosok, nyaralótulajdonosok, gazdálkodók segítségét egy kérdőív kitöltése erejéig. Szánjanak rá egy kis időt, hogy mindnyájan hozzájáruljunk környezetünk élőhelyeinek megőrzéséhez.

 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. által 2020-2027 között valósítja meg a „Szárazgyepek endemikus növényfajainak megőrzése a Pannon és Alpesi biogeográfiai régió határterületén” elnevezésű projektet.

Célja a füves élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetének javítása és hosszú távú megőrzése.

A kérdőívvel a projekt társadalmi-gazdasági hatásait, valamint az ökoszisztéma szolgáltatásokban történt változásokat mérik fel három alkalommal, több év távlatában.

A projekt elején (2022), közepén (2023) és végén (2026) kérdőíves felmérést végeznek az érintettek (lakosok, nyaralótulajdonosok, gazdálkodók, a területet látogatók) körében, ehhez kérik a budaörsiek közreműködését is.

 

 

budaorsi_koparok_gubovirag_tanosveny

 

 

Kiktől kérik a kérdőívek kitöltését?

 

Az alább felsorolt területek környezetében lévő települések lakosaitól vagy azoktól, akik huzamosabb időt töltöttek az adott településeken, illetve azok környezetében (pl. nyaralótulajdonosok, gazdálkodók stb.) kérik a kérdőívek kitöltését:

Központi-Gerecse – Pisznice

Budai-hegység – Nagy Kopasz, Nagy-Szénás

Pilis és Visegrádi-hegység – Pilis-tető

Nyugat-Cserhát és Naszály – Cseke-hegy Rád és Vácduka között

Budaörsi kopárok – Odvas-hegy, Csíki-hegyek, Huszonnégyökrös-hegy

Börzsöny – Szent Mihály-hegy

Szársomlyó – Villányi-hegység

 

koparok_budaors_duna_ipoly_logo

 

A kérdőív önkéntes és anonim, mindössze 20 percet vesz igénybe

Az eredményeket csak összesítve, a többi kérdőív eredményeivel együtt és kizárólag a LIFE endemic PANALP projekt hatástanulmányának keretében használják fel, így a válaszaik alapján senki nem lesz beazonosítható.

Az adatokat a hatástanulmányon kívül semmilyen egyéb célra nem használják fel.

Az adatok tárolását a releváns EU-s jogszabály előírásainak megfelelően végezik (General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 (GDPR)). Minden olyan személyes adat, amely alapján Ön beazonosítható, az adatkezelés során törlésre kerül, és semmilyen személyes adat nem kerül tárolásra, megjelenítésre vagy további felek rendelkezésre bocsátására.

 

 

Áprilistól virágzik a sziklagyepek egyik üde színfoltja, a finom, fűszeres illatú henye boroszlán. Hazánkban védett, eszmei értéke 50 ezer Ft. (Kép: Kiss Gyula)

Áprilistól virágzik a sziklagyepek egyik üde színfoltja, a finom, fűszeres illatú henye boroszlán. Hazánkban védett, eszmei értéke 50 ezer Ft. (Kép: Kiss Gyula)

 

 

Határidő

A kitöltött kérdőíveket 2022. augusztus 1-ig várják!

 

 


 

A kérdőív ide kattintva érhető el!

 


 

 

budaors_latkep1_ingatlan_odvashegy_irodahaz_2021marc

 

Amennyiben kérdése merülne fel a kérdőívvel kapcsolatban, írjon az info@ecosystemevaluation.com e-mail címre.

 
Segítségük és hozzájárulásuk nagyban segíti a tanulmány létrejöttét!

Köszönet érte!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.