Júliustól csak jeggyel vagy kerékpárbérlettel szállítható bicikli a BKK járatain

Júliustól csak jeggyel vagy kerékpárbérlettel lehet biciklit szállítani a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) érintett járatain. Érdemes a lényegesen olcsóbb bérletet kiváltani.

 

 

A BKK közleményében azt írta: július elsejétől – hétvégén is – egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve a mindössze 540 forintba kerülő, 30 napig érvényes kerékpárbérlettel szállítható kerékpár a járatokon.

A kerékpárbérletet a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, automatáiban lehet megvásárolni, ezek listája a BKK Pontkereső oldalán található meg.

„A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a kerékpárral közlekedőnek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel” – jegyezték meg.

Jelenleg 5 HÉV-, 10 villamos-, 1 trolibusz- és 12 autóbuszvonalon lehet kerékpárt szállítani, s a BKK a jövőben újabb vonalakra tervezi kiterjeszteni ezt a lehetőséget. A kerékpárszállításról, illetve az arra vonatkozó előírásokról a BKK weboldalán lehet bővebben tájékozódni.

A BKK kiemelte: tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban jelentősen többen közlekednek biciklivel, mint a korábbi években, további fejlesztésekre számíthatnak a kerékpárral közlekedők Budapesten.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.