Másodfokú riasztásokat adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt

Több nyugati járásra másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda este.

 

 

Veszélyjelzésük szerint további másodfokú riasztásokat adhatnak ki Baranya, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében.

A felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyében.

Zivatarveszély miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is.

Azt írták: estétől, késő estétől nyugat felől nő a zivatarok valószínűsége. Elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén lehet zivatarokra számítani, éjjel a Dél-Alföld nyugati részeire is átterjedhetnek, majd csütörtökön reggel dél felé elhagyják az ország térségét. Csütörtök délelőtt már csak néhol, a Dunántúlon lehet dörgés, villámlás.

Csütörtök estétől kis valószínűséggel a nyugati, délnyugati határ közelébe sodródhat be néhány zivatar.

A zivatarokhoz felhőszakadás társulhat. A nyugati, délnyugati megyékben heves zivatarok kialakulására is van esély, ezeket jégeső és viharos széllökés kísérheti.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.