Hőségre és zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A hőség és a zivatarok veszélye miatt is több megyére adott ki figyelmeztetést hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet nagy területen 25 Celsius-fok felett lesz, de az Alföldön helyenként a 27 fokot is elérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű, késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

A hőség veszélye miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A délutáni órákban a nyugati határhoz közeli területeken – “jelentős bizonytalanság mellett” – az országba besodródhat egy-egy zivatar, az esti óráktól pedig egy nyugat felől érkező hidegfronthoz kapcsolódóan főként a Dunántúl északi felén lehet számítani zivatarokra, melyek kelet felé mozogva várhatóan fokozatosan gyengülni fognak, és az éjféli órákig a középső országrészt is elérhetik. A Dunántúlon helyenként hevesebb zivatarok is előfordulhatnak, melyeket viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadékhullás kísérhet.

    Zivatarveszély miatt a fővárosra, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.