Első alkalommal rendezik meg a Művészet/Elmélet Konferenciát Győrben

A magyar művészet és a tudomány, valamint a felsőoktatás kapcsolódásait, együttműködésének lehetőségeit vizsgálja az első alkalommal megrendezendő Művészet/Elmélet Konferencia, amelyet június 14-én tartanak Győrben, a Múzeumházban.

 

Az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tájékoztatása szerint az MMA, a Széchenyi István Egyetem (SZIE) és a Győri Balett által hagyományteremtő szándékkal szerveződő összművészeti, tudományos konferencia szervesen kapcsolódik a XVII. Magyar Táncfesztivál programsorozatához.

A konferencián előadást tart többek közt Kucsera Tamás Gergely, az MMA levelező tagja, az SZIE egyetemi tanára, Sepsi Enikő, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának volt dékánja, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet vezetője, Cseporán Zsolt, a Budapesti Metropolitan Egyetem tudományos munkatársa, Balázs Géza, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) egyetemi tanára, Somogyi Krisztina, a SZIE Művészeti Kar egyetemi docense, Deákné Kecskés Mónika, a SZIE Művészeti Kar egyetemi docense, Szabó Adrienn, a SZIE művésztanára, Ferencziné Ács Ildikó főiskolai tanár, a Nyíregyházi Egyetem intézetigazgatója, Antal Zsolt, az SZFE Elméleti Intézet igazgatója.

A Kultúra – média – élmény(szerűség) témájú kerekasztal-beszélgetésen részt vesz még Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója, az SZFE oktatója és Fülöp Péter, a Kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, az SZFE oktatója.

A konferencia végén átadják a legjobb konferenciaelőadás díját – néhai Kocsis Miklós, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet igazgatójának emlékére – áll a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.