Az Uniqlo alapítója lett Japán leggazdagabb embere

Yanai Tadashi, az Uniqlo japán kiskereskedelmi ruházati üzletlánc alapítója és vezérigazgatója vezeti a Forbes leggazdagabb japán üzletembereinek idei listáját.

 

Tadashi annak ellenére került az 50 fős lista élére, hogy vagyona egy év alatt 44 százalékkal, 23,6 milliárd dollárra zsugorodott a globális gazdasági növekedés lassulása és a hazai, illetve a kínai piacon bekövetkezett kereslet visszaesése miatt.

A tavaly listaelső Son Masayoshi, a távközlési Softbank alapítójának és vezérigazgatójának a vagyonvesztése még nagyobb volt, több mint felével csökkent. A megmaradt 21,1 milliárd dollár a harmadik helyre volt elég.

Kettejük közé a második helyre jött fel Takizaki Takemitsu. Az ipari automatizálási és ellenőrző berendezések gyártójának, a Keyence alapítójának a vagyona egy év alatt 4,2 milliárd dollárral, 21,6 milliárd dollárra mérséklődött.

A Forbes honlapján szereplő adatok szerint az 50 leggazdagabb japán együttes vagyona 170 milliárd dollár, ami csaknem harmadával kisebb az egy évvel korábbinál.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.