Június 30-ig várják a nevezéseket a Margó-díjra

Az idén nyolcadik alkalommal keresi a legjobb első prózakötet szerzőjét a Margó Irodalmi Fesztivál; a Margó-díjra június 30-ig várják a nevezéseket.

 

 

A Margó-díj a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsíti, és legfőbb célja, hogy megmutassa a legerősebb pályakezdőket  – olvasható a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a nyertes a díjjal 500 ezer forintot, kiemelkedő mértékű kereskedelmi és médiatámogatást, valamint próbafordítást is kap.

Az előző évekhez hasonlóan a Bookline a Margó-díj kiemelt támogatójaként tízmillió forint értékű médiatámogatással járul hozzá a nyertes könyv népszerűsítéséhez. A díjazott a Könyves Magazinon – ahol a kiválasztás folyamata is nyomon követhető – egyéves tárcasorozatot indíthat.

A díjra minden olyan, magyar nyelvű szerző által jegyzett első prózakötet nevezhető, amely 2021. július 1. és 2022. június 30. között jelent, vagy jelenik meg és kereskedelmi forgalomba került. A könyvet a kiadó vagy a szerző nevezheti.

A beérkezett könyvekből a Könyves Magazin szerkesztőiből álló előzsűri választja ki a rövid listát, a győztesről ősszel dönt a szakmai zsűri.

A Margó-díjat 2022. októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött díjátadón veheti át az idei év legjobb elsőkötetes prózaművének szerzője.

A díjról a www.margofeszt.hu oldalon található meg további információ.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.