Csillapított forgalom az Alsóhatár utcában

(Budaörs, 2022. május 27. – Budaörsi Infó) Már évekkel ezelőtt lakossági igény merült fel arra vonatkozóan, hogy a sebességkorlátozás hatékonyabbá tétele érdekében az Alsóhatár utca budaörsi szakaszán (a Kertész utcától a Kikelet utcáig) előre gyártott forgalomcsillapító küszöb kerüljön elhelyezésre.

 

 

Dr. Tóth Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a forgalom leginkább a reggeli és a délutáni napszakokban a legerősebb a környéken.

„Sajnos hiába került ki azonban korábban sebességkorlátozó tábla, valamint sebességmérő lámpa is, az autósok nagy része nem veszi figyelembe a KRESZ szabályait és gyorsabban hajtanak a megengedett sebességnél. Minden lehetséges eszközt ezért igénybe kell venni a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében.

 

 

tothferenc2019

 

Ebből a célból másfél hónappal ezelőtt felmérést végeztünk az adott szakaszon annak érdekében, hogy hol lehetne a fekvőrendőrt kihelyezni és ki lenne az a lakos, aki vállalja, hogy a háza előtt legyen a küszöb. Ez azért fontos döntés, mert azt tudni kell, hogy bizony a küszöbön való áthajtás zajjal jár, ami egész nap azért nagyon zavaró lehet.

 

 

forgalomcsillapitas2

 

Szerencsére többen is vállalkoztak erre, így a költségek előteremtése után néhány nappal ezelőtt megtörtént a forgalomcsillapító kiépítése. Az első napok benyomásai egyelőre nagyon jók, persze így is vannak olyanok, akik magas sebességgel mennek neki az akadálynak, de reméljük, hogy hamar tanulnak és többé már nem teszik ezt.”

 

 

forgalomcsillapitas3

 

A körzetben várható még máshová is fekvőrendőr kihelyezése aszerint, hogy a szakemberek ezt mennyire tartják az adott helyen indokoltnak.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.