100 új munkahely jöhet létre Budaörsön

(Budaörs, 2022. május 24. – Budaörsi Infó) A 2018. április 25-ei testületi ülésen tulajdonosi döntést hoztak a képviselők a 7289/16, a 7289/17 és a 7289/18 helyrajzi számú Budaörs, Vágány utcában található ingatlanok együttes értékesítéséről.

 

 

A fent említett területre egyedüliként a helyi közlekedési feladatokat is ellátó Homm Szolgáltató Kft. nyújtott be pályázatot és így mintegy nettó 75 millió forintért jutott a három Vágány utcai ingatlanhoz. A telkeken a terveik szerint egy „innovatív autóbusz szerviz épül”.

Az építkezés jól halad.

Tóth Balázs, a Homm Kft. ügyvezető igazgatója a Budaörsi Infónak elmondta, hogy terveik szerint az építkezés év végére fejeződik be.

„Felkerült a tetőhéj szerkezet és a homlokzati panel is. Előkerült az épület kontúrja. Látszik már, hogy hogyan fog kinézni kívülről. A belső munkálatokkal még nem tudtunk foglalkozni. Úgy gondoljuk, hogy év végéig eljutunk költözés szintjéig. Nagyon sok munka van még az épületen kívül is.”

 

 

hommkft_buszgarazs0329 (7)

 

Ez az épület lesz majd a Homm Kft. központi telephelye, ahol autóbusz javító és karbantartó bázis lesz irodákkal együtt. Lesz benne fényező üzem, három lakatos állás és öt darab szervizállás, mosó- és egy vizsgasor. Összesen 12 állásuk lesz az autóbuszoknak. Középen egy szociális blokk helyezkedik majd el, ahol étkező és öltöző lesz.

 

 

hommkft_buszgarazs0329 (4)

 

„A felső szinten szakmunkásképzést szeretnénk indítani. A legnagyobb probléma nálunk is, mint sok más helyen, hogy nincs elég és megfelelő szakember. Ezen szeretnénk változtatni. Sajnos építőanyag-hiány is van és az áremelkedés is jelentős volt. Szerencsénkre a legnagyobb része a beruházásnak, az épület szerkezete már jól áll. Sikerült olyan megállapodást kötni a kivitelezővel, hogy nem emelt az áron. Következik majd a belső építészet, a burkolat, a parkoló és az aszfaltozás.

Ezeknek valószínű mind fel megy az ára, biztosan emelkedni fognak a költségeink. Reméljük, hogy nem kell elhagynunk semmilyen ütemet. Az is felmerült, hogy valamit későbbre hagyunk. Ma úgy látjuk, hogy erre nem lesz szükség, saját forrásból meg tudjuk oldani.”

 

Az új épület három szintjén közel 60 munkatárs fog dolgozni, a teljes telepen pedig 100 fő. Ezek a számok azért lehetnek fontosak a közeli lakók számára, hiszen jelenleg csak a Vágány utcán lehet majd bejutni a területre.

 

 

hommkft_buszgarazs0329 (2)

 

„A későbbiekben a telek nyugati végénél lévő földút helyén szeretnénk egy aszfaltos utat építeni. Ez körülbelül 500 m-es lesz. Ezzel kapcsolatban már tárgyalunk az önkormányzattal, mert az út megépítéséhez telekkisajátításokat kell végezni. Azt vállaltuk, hogy ezt az utat saját költségünkre megépítjük, ami a közforgalomnak lesz átadva.”

 

Zajlanak az egyeztetések az érintett telkek tulajdonosaival, viszont egyelőre kevés érintettel sikerült szóban megegyezni.

 

 

hommkft_eptikezes_2021_vasutmellett (5)

 

hommkft_eptikezes_2021_vasutmellett (7)

 

„Úgy gondolom, hogy jó a kapcsolatunk az összes lakóval, akivel tudunk kommunikálni. Nem éreztük senki részéről támadást. Közel harminc ingatlant érintene ez a fejlesztés. Több tulajdonos úgy érzi, hogy ő nem érintett. Igyekszünk meggyőzni őket, de így akár egy-két évig is elhúzódhat, amíg elkezdődhet a hátsó út megépítése. Ez mentesítené a Vasút utcát a forgalomtól.”

 

Az építkezés elméletileg év végére fejeződik be. Utána kiderül, hogy a helyi lakók hogyan tudnak majd együtt élni a megnövekedett forgalommal.

 

 

hommkft_latvanytervek2021_vasutmellett (1)

 

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

Hatalmas autóbusz-szerviz épül Budaörsön

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.