Múzeumpedagógiai fókuszú pályázatot indít a Magyar Nemzeti Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum

Múzeumpedagógiai fókuszú pályázatot indít a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). Az online tárlatok létrehozására és kooperatív múzeumpedagógiai programok megvalósítására közgyűjtemények számára kiírt pályázat beadási határideje május 9. – olvasható a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) közleményében.

 

Mint írják, a pályázat célja, hogy a Petőfi-bicentenáriumra működő, termékeny, elsősorban múzeumpedagógiai szakmai hálózat jöjjön létre.
A sikeresen pályázó közgyűjtemények létrehozhatják saját online tárlatukat, tárlataikat a Thinglink platform segítségével, és a Petőfihez kapcsolható műtárgyakkal, emlékekkel bekapcsolódnak egy közös, élő, online múzeumpedagógiai programokat kínáló, közgyűjteményi hálózat felépítésébe és munkájába – áll a közleményben.

A pályázó közgyűjteménynek minden technikai vagy múzeumszakmai, módszertani segítséget megadnak az MNM és a PIM munkatársai, hogy létrehozzák saját online kiállításukat és azt feltöltsék számukra releváns tartalmakkal, valamint kapcsolódó programokat dolgozzanak ki.

Mint írják, a Thinglink fiók létrehozása, a 3D panorámafotók elkészítése, a tárlat véglegesítése nem igényel anyagi ráfordítást. Az elkészült tárlatok választott elemeinek kiemelésével közösen olyan közös kiállítást lehet létrehozni, mely lehetővé teszi a kooperatív, élő, online vezetéseket – emlékeztet a közlemény.

A pályázat beadásának határideje mújus 9., elbírálásuk május 16-ig történik meg, majd az online tárlatok július 1-jéig készülnek el. A nyári szünet után szeptemberen folytatódik a közös élő online foglalkozások kidolgozása, melyeknek meghirdetése októberben várható.

A MNM és PIM vállalja többek között, hogy technikai és szakmai támogatást biztosít minden résztvevőnek a virtuális tárlat, valamint az online múzeumpedagógiai programok létrehozásában; valamint biztosítják az egységes grafikai arculatot.

Bővebb információk a pályázatról a www.mnm.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.