Sütés-főzés kreatívan Géczy-Gaál Szilvivel – Tavaszi vitamin saláta zellerszárral

(Budaörs, 2022. április 10. – Budaörsi Infó) Így tavasszal, pláne most a húsvétig tartó nagyböjt idejében, igazán jól esik többször is friss salátát fogyasztani, amit érdemes különböző friss zöldségekkel variálni és mindig mást alkotni belőle.

 

 

Nálunk nagy kedvenc a szárzeller, bárhol lehet már kapni – jó vele krémeket mártogatni és ennek a salátának pedig a zamatos, roppanós frissességét adja. Nagyon látványos, ugyanakkor roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető saláta, önállóan is bevethető egy fogásként, de sült húsok mellé is kínálható. Szerintem fiatalító hatása is van, de mindenképpen egészséges a sok értékes tápanyagtól, ami a zöldségekben és a magvakban van.

 

 

recept_zellersalata (3)

 

Hozzávalók:

 

• 5-6 szál zeller (szárzeller)

• 1 csomag salátamix (amiben sokféle zöldség van)

• 2 szál újhagyma

• 4 db főtt tojás

• 2 evőkanál
kapribogyó

• 3 evőkanál olívaolaj

• 3 evőkanál mustár

• tökmag és dió

 

fűszerezés: oregánó, kakukkfű, citromlé, só

 

 

recept_zellersalata (2)

 

Elkészítés:

 

Elsőként összeállítom a finom mustáros öntetet, ami igazán zamatossá fogja tenni a salátát. Ehhez összekeverem egy kis tálban az olívaolajat a mustárral, egy csipet sóval, 1 kávéskanálnyi szárított
fűszerrel (az oregánót és a kakukkfüvet szeretem használni) és kb. 2-3 ek. friss citromlével (kevés balzsamecet is remek hozzá).

 

 

recept_zellersalata (5)

 

Aztán a sokféle változatban kapható, remek zacskós konyhakész salátamixet egyszerűen egy nagy tálba borítom, beleteszem a felkarikázott zellerszárat, a negyedekre vágott főtt tojást és a kapribogyót, ami kicsit fanyar, sós-kesernyés ízével elvarázsolja majd a salátát. Nálunk mindenki ezt vadássza. Majd ráöntöm a fűszeres mustáros öntetet és szépen összeforgatom az egészet, hogy mindent átjárjon az öntet és végül megszóróm a tökmaggal és pár szem dióval. Azonnal fogyasztható!

 

 

recept_zellersalata (4)

 

Természetesen bármilyen egyéb zöldséggel ki lehet még egészíteni, varálható kápia paprikával; retekkel, almával is elképesztően jó.

Jó étvágyat hozzá!

Géczy-Gaál Szilvia

 

 

recept_zellersalata (6)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.