Magyarországról támogatja a régiós terjeszkedését a budaörsi központú UPS Healthcare

(Budaörs, 2022. április 7. – Budaörsi Infó) Folyamatos befektetésekkel erősíti a belföldi kapacitásait a UPS Healthcare, hogy Magyarországról támogassa a régiós terjeszkedését – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

 

A UPS Healthcare az amerikai UPS logisztikai szolgáltató egészségügyi üzletága. A cég honlapja szerint Európában Magyarországon kívül az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Lengyelországban, Olaszországban tartanak fönn egészségügyi szolgáltató létesítményeket. Belföldi cégük a 2010-ben létesített UPS Healthcare Hungary Zrt.

Közleményében a cég arról tájékoztat, hogy a közelmúltban 13 ezer négyzetméternyi raktárterülettel bővítette budaörsi központját, amelyet a legkorszerűbb hűtési technológiákkal szerelt fel. Ezzel a UPS Healthcare magyarországi kampuszának immár 37 ezer négyzetméter dedikált egészségügyi terület áll rendelkezésére, ahol  hitelesített hőmérséklet-szabályozott környezetet tud biztosítani a különböző hőmérséklet-érzékeny gyógyszerek és biológiai készítmények számára. Ezzel gyorsabb szállítási időt és nagyobb rugalmasságot kínál ügyfeleinek a meglévő és új egészségügyi piacokon – ismertették.

A közlemény idézi Fredrik Janssont, a UPS Healthcare Europe közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatóját, aki rámutatott: “Magyarországon a világ leggyorsabban növekvő egészségügyi piacainak központjában vagyunk, ezért bővítjük hálózatunkat, és minőségi szolgáltatásainkat Közép- és Kelet-Európában, hogy így támogassuk ügyfeleink növekedését”.

A bővítés mellett a cég folyamatosan növeli hőmérséklet-szabályozott járműflottáját is, amely 32 országot szolgál ki. Emellett bevezette a UPS Premier nevű új szolgáltatást is, amely a UPS globális hálózatán belül bárhol három méteres pontossággal követi és priorizálja ezeket a kritikus küldeményeket.

A UPS Healthcare az MTI kérdésére nem adott tájékoztatást a beruházás értékéről.

Tájékoztatott ugyanakkor arról, hogy Magyarország kulcsfontosságú egészségügyi exportpiacain is beruházásokat hajtott végre, amelyeket “jelentősnek” nevezett a közleményben. Ezzel  Közép- és Kelet-Európa-szerte működő, külön erre a célra szolgáló létesítményhálózatot alakítottak ki – írták -, amely magában foglal egy új, dedikált egészségügyi létesítményt a csehországi Ostravában, és egy 17 ezer négyzetméteres létesítményt a lengyelországi Blonie-ban.

A UPS Healthcare Hungary Zrt. a nyilvános cégadatok szerint 2020-ban 41 milliárd forintos, 2019-ben 34 milliárd forintos forgalmat ért el, mindkét évben 2,3 milliárd forint volt a külföldi értékesítés. A nyereség 1 milliárd forintról 1,2 milliárd forintra nőtt 2019-ről 2020-ra.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

 

Korábbi cikkünkben, 2017. áprilisában a cég kigyulladt raktáráról adtunk hírt:

 

Kigyulladt Budaörsön egy gyógyszerraktár

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.