Elkapták a rongálót

A budakeszi nyomozók és körzeti megbízottak közös munkája vezetett egy fővárosi hajléktalanszállóig, ahol elfogták azt a 30 éves nőt, aki megrongálta a Budakeszi Rendőrőrsnek is otthont adó épületet.

 

 

Az objektum bejárati ajtajának bal szárnyán éktelenkedő lyukat 2022. március 23-án kora reggel vette észre az éjszakai járőrszolgálatát leadni készülő rendőr. Először a szolgálati gépkocsiknak helyet adó zárt pakolóban szanaszét heverő üres üvegekre figyelt fel, majd szembesült a kitört ablakkal. Kiderült, valaki a kerítésen keresztül dobált be az utcai szelektív hulladékgyűjtőből kiszedett élelmiszeres, szeszes italos üvegeket. A zárt parkolóban lévő járművekben nem keletkezett kár, ám a bejárati ajtó kétrétegű ablaküvege az üres pezsgős palackoktól megrongálódott. Később egy utcán parkoló autó sérüléseit is jegyzőkönyvezni kellett. A kárt közel 200 ezer forintra becsülik.

A nyomozók minden lehetséges tanút igyekeztek megkeresni és kihallgatni, egyre másra gyűltek az információk, néhány óra alatt el is jutottak egy 30 éves, állandó tartózkodási hellyel nem rendelkező nőig. Nem sokkal később már egy óbudai hajléktalanellátóba indultak, ahol 17 óra körül elfogták.

Kihallgatásán beismerő vallomást tett. Tettére magyarázatul annyit mondott: haragszik a rendőrségre és így vezette le a feszültséget. Előtte egy közeli boltban feltankolt alkoholból, majd elsétált az épületig és a kikukázott üvegeket dobálta az ajtóhoz, az utcán parkoló autóhoz, és a kerítésen át az udvarba. Hozzátette: nem bánta meg és máskor is megtenné.

A Budakeszi Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya garázdaság, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.