Szallas.hu: megduplázódott a vendégek száma idén az első hosszú hétvégén

Rekordot regisztrált a belföldi turizmusban a Szallas.hu: a 2019-es vendégszám közel dupláját közvetítette a portál az idei első hosszú hétvégére – közölték az MTI-vel csütörtökön. Budapest, Eger, Hévíz, Gyula, Szeged vonzotta a legtöbb vendéget.

 

 

Az adataik szerint a foglalások összértéke 2,6-szorosára nőtt a járvány előtti, 2019-es márciusi 15-ei hosszú hétvégéhez képest. Ehhez a drágulás mellett az átlagos vendég- és éjszakaszám növekedése is hozzájárult. Felidézték, hogy utoljára 2019-ben volt márciusban szabadon foglalható hosszú hétvége, igaz, akkor csak háromnapos, szemben az idei négynapos extra pihenőidővel.

A pandémia alatt megtapasztalt korlátozások az elmúlt 2 évben jelentősen felerősítették az utazási kedvet – idézi a közlemény Trepess Beatrixet, a Szallas.hu PR-menedzserét. Hozzátette: az átlagos foglalási ár fejenként, éjszakánként 11 ezer forint volt országosan idén, 2019-hez képest ez nagyjából 30 százalékos növekedést jelent.

A foglalások harmada hotelbe szólt, apartmant minden negyedik alkalommal foglaltak. Vendégházat a Szallas.hu-n foglalók ötöde választott, 17 százalékuk panzióra tette le a voksát, 4 százalékuk pedig egyéb szállástípust keresett. Az utazók átlagosan 25 nappal előre rögzítették utazási igényüket. A belföldi úti célok toplistáján még Pécs, Hajdúszoboszló, Sárvár, Siófok és Miskolctapolca sorakoztak. A régiók közül Észak-Magyarország érte el a legtöbb foglalást, 21,6 százalékot, ezt követte a Nyugat-Dunántúl (14,2 százalék) és a Balaton (12,8 százalék).

Kitértek arra is, hogy már most kedvezőek a húsvéti előfoglalási adatok. A Szallas.hu közleménye szerint eddig már a húsvéti foglalások közel fele érkezhetett be a korábbi évek alapján, és már így is a 2019-es lezárt év közvetített foglalási értékével közel azonos szinten állnak.

“Összességében a 2019-es évhez hasonló vagy azt meghaladó húsvétra számítunk” – mondta Trepess Beatrix. Eger, Gyula, Pécs, Hajdúszoboszló és Szeged szálláshelyei telnek majd meg a leghamarabb.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.