Március 15. – Forradalmi Forgatag a hadtörténeti múzeumban

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hagyományőrzőkkel, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral várja a látogatókat a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum kedden, a március 15-ei nemzeti ünnepen – közölte az intézmény.

 

Azt írták: a Forradalmi Forgatag rendezvénye tizedik alkalommal kínál egésznapos programokat március 15-én a családok számára. Az ingyenes napon a látogatók előadást hallhatnak “Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc fegyverei” címmel 11, 13 és 15 órakor.

Emellett – a szokásoknak megfelelően – idén is kézműves foglalkozásokkal várják a kisebbeket. A gyerekek huszárcsákót, zászlót, huszárfigurát készíthetnek, valamint játékkatonát festhetnek, fémkatonát önthetnek, de ékszerkészítésre is lesz lehetőség.

A kiállítások 9 és 17 óra között ingyenesen látogathatóak a múzeumban, a díszudvaron pedig egy honvéd- és sorgyalogtábor életébe nyerhetnek bepillantást. A huszárbemutatókon kívül alaki és harcászati bemutatókat, valamint óránként kardos toborzótáncot tartanak – közölte a múzeum.

A programokról részletek találhatók a www.militaria.hu és a www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ oldalakon – írták.
Március 15-e a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.