Állatvédelmi szakállatorvos- és szakjogászképzés indul Magyarországon

Magyarországon elsőként indul állatvédelmi szakállatorvos- és állatvédelmi szakjogászképzés ősszel – tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja kedden az MTI-t.

 

 

Az állatvédelmi szakállatorvos-képzést az Állatorvostudományi Egyetem azoknak indítja, akik legalább hároméves általános állatorvosi szakmai gyakorlattal rendelkeznek, az állatvédelmi szakjogászképzést pedig – a Miskolci Egyetemmel közösen – végzett jogászoknak.

Utóbbi képzésben az állatvédelmi joganyag magas szintű és részletes oktatása mellett az állatvédelem állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásaival is megismerkedhetnek majd a jelentkezők.

A szakjogászképzés meghirdetéséről szóló együttműködési megállapodást kedden írta alá a két egyetem – olvasható a közleményben, amelyben idézték Sótonyi Pétert, az Állatorvostudományi Egyetem rektorát is: “az állatvédelem korunkban egy dinamikusan fejlődő, különböző tudományágakon átívelő területté vált, ezért fontos, hogy sokszínű, multidiszciplináris megközelítési módot sajátítsanak el az állatvédelmi ügyekben közreműködő szakemberek”.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.