Új tagok csatlakoztak a budaörsi Kerékpáros Sportegyesülethez – Ismerjék meg őket!

(Budaörs, 2022. február 18. – Budaörsi Infó) 2022-ben a Fillari Team Budaörs Kerékpáros Sportegyesület ismét nagy lelkesedéssel kezd bele az idei bringás szezonba.

 

 

Öt új tag csatlakozott az egyesülethez, akik országos versenyeken képviselik majd városunkat.

Ismerjük meg őket egy kicsit jobban!

 

 

Simon Péter

 

Tizenegyszeres magyar bajnok országúti kerékpáros, felbecsülhetetlen értékű tapasztalatot hoz az egyesülethez. Emberfeletti erejét jól példázza, hogy a Balaton-kör abszolút rekordere, 4 óra 35 perccel!

Hat éves korától kezdődően versenyszerűen úszott. Diákolimpiai, megyei versenyeken 2. és 3. helyezéseket ért el. 14 éves korától  kerékpározik versenyszerűen.

 

Milyen kerékpárokkal rendelkezel?

Három kerékpárom van. Egy országúti (Wilier Cento 1) és két városi single speed, amiből az egyik életem első carbon Colnagojából lett átépítve.

 

Van kedvenc csapatod? Sportolód? 

Jelenlegi csapatok közül kimondottan kedvencem nincs, a legtöbb csapatban van olyan versenyző, akivel szimpatizálok. Kedvenc versenyzőm már nem versenyzik aktívan, de stílusban Alberto Contador áll hozzám a legközelebb, párszor volt is szerencsém rajthoz állni mellette.

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (6)SimonPeter

 

Mi motivál a kerékpározásban?

A legnagyobb motivációm a kerékpársport szeretete és a győzelem iránti vágy volt. Ebből úgy gondolom mindkettő megmaradt, de már „csak” amatőr szinten.

 

Miért igazoltál a Fillarihoz?

A csapathoz való csatlakozásom egyik fő oka Hugauf Marci megkeresése volt. Amikor tavaly megkérdezte, hogy lenne-e kedvem náluk versenyezni, egyből rábólintottam.

Gayer Marcitól (aki szintén nagykanizsai származású) is csak jót hallottam a csapatról, így hát nem volt kérdés az igazolás.

 

Milyen célokat tűztél ki magad elé idén? 

2022-ben a legfőbb célom, hogy legalább megduplázzam a tavalyi 5000 km-t országúton. Emellett pár amatőr versenyen szeretnék részt venni. Tapasztalatommal, rutinommal remélem hasznos tagja leszek a csapatnak. Izgatottan várom ezt az évet!

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (8)

 

 

Dr. Haller Ákos

 

Ákos személyében olimpikont igazolt a Fillari Team, bár nem kerékpárban, hanem evezésben indult a 2000. Nyári olimpián, majd 2001-ben világbajnok lett. Az erejéből semmit sem veszített.

Fiatal korában sportoló volt, evezett. 13 évig volt felnőtt válogatott, ezalatt két világbajnoki és két világkupa összetett címet szerezett. Részt vett az Athéni és a Sydney-i olimpián (Sydney 5. hely), valamint 36-szor magyar bajnoki címet ért el.

Mindig volt kerékpárja, kiegészítő sportágként bringázott, de főleg MTB-vel. Az elmúlt években megtetszett neki az országúti kerékpározás mélysége, a technikai fejlettsége, szépsége.

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (2)DrHallerAkos

 

Milyen kerékpárokkal rendelkezel?

Scott – Országúti, Trek – Allroad/CX, Canyon – TT, Giant – Országúti (görgőn), Merida – MTB
Haro – BMX

 

Van kedvenc csapatod? Sportolód? 

INEOS – GANNA.

 

Mi motivál a kerékpározásban?

Szeretek sportolni és kerékpár versenyzőset játszani. Szabad levegő, szép tájak, sebesség élmény, kávézás.

 

Miért igazoltál a Fillarihoz?

Családias kisebb csapat, tehetséges és lelkes fiatalokkal.

 

Milyen célokat tűztél ki magad elé idén? 

Fizikálisan tovább javulni, jókedvűen versenyezni.

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (11)

 

 

Szarka Dávid

 

Dávidot régóta ismerik a Fillari Team csapat tagjai a versenyekről, azonban az eddigi konkurensükből idén csapattárs lett, legnagyobb örömükre. Elmondásuk szerint nagyon kellemetlen ellenfél volt.

Sportkarrierjét tudatosan építi, figyel minden részletre, fókuszált és hidegvérű, emiatt télen sem fázik kint…

Párja táplálkozástudománnyal foglalkozik, így sokkal könnyebben oda tud figyelni a megfelelő táplálkozásra. Elmondása szerint nagyon kevesen veszik komolyan ezt a területet, általában a biciklire vagy az edzéstervre fókuszálnak, pedig a táplálkozás is ugyanolyan fontos.

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (4)szarkadavid

 

Milyen kerékpárokkal rendelkezel?

Országúti: Focus Izalco Race.

 

Van kedvenc csapatod? Sportolód? 

Kedvenc csapat nincs, kedvenc bringás Evenepoel.

 

Mi motivál a kerékpározásban?

Versengő típus vagyok, emiatt imádom az adrenalinban bőséges helyzeteket, az országúti kerékpározásban pedig rengeteg ilyen van. Maga a bringázás pedig édesapámtól jött, az ő Peugeot bicójával tekeregtem először a Velencei-tó körül, aztán hamar megfertőzött ez a légkör.

 

Miért igazoltál a Fillarihoz?

A versenyeken látott teljesítmény, illetve a közösségi médiában látott összetartó légkör győzött meg. Valamint fontos szempont volt, hogy a költözés után egy olyan csapat tagja lehessek, akikkel gyakran mehetek közös edzésekre, csapatépítőkre.

 

Milyen célokat tűztél ki magad elé idén? 

A versenyeken való jó szerepléseken túl konkrét terveim nincsenek. Inkább az lesz a fontos, hogy egész évben egészségesen, végig jó erőben legyek ott a lehető legtöbb versenyen, és szeretnék összecsiszolódni a csapattagokkal.

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (10)

 

 

Piotr Matheusiak

 

Piotr az első nem magyar anyanyelvű sportolója az egyesületnek, Lengyelországból költözött pár éve hazánkba, a motivációja példaértékű!

A járvány helyzet kezdete hozta meg számára az igazi fordulatot a kerékpározásban. Ekkor vett egy görgőt és elkezdett munka után rendszeresen tekerni. Elmondása szerint nagyon megtetszett neki az hogy a biciklis edzés tervek hasonlítanak a progresszív, erőt növelő tervekhez amikhez megszoktam a konditeremben és az, hogy virtuálisan tudok versenyezni másokkal, otthonról. Tavaszig leadott kb. 8 kilót és sokkal erősebb lett.

“Sosem éreztem magam ennyire jól! Azóta amikor csak tudok kimegyek tekerni, akár edzeni, akár csak felfedezni új helyeket.”

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (5)PiotrMateusiak

 

Milyen kerékpárokkal rendelkezel?

Merida Scultura.

 

Van kedvenc csapatod? Sportolód? 

Team Jumbo-Visma, Nairo Quintana, Tom Pidcock.

 

Mi motivál a kerékpározásban?

Mostanában az a legfontosabb számomra, hogy egészségesnek érzem magam, és hogy a napi 8 óra ülőmunka mellett nem veszítek a fizikai erőnlétemből. Ami teljesen új motivációt hozott, az a csoportos edzés és időtöltés. Régen nem nagyon vonzott a csapatsport, de nagyon megtetszett, hogy az országúti kerékpározásban a mezőny versenyeken tényleg az egész csapat együtt dolgozik egy közös célért.

 

Miért igazoltál a Fillarihoz?

Mivel tavaly sokat tekertem Budaörs környéken sokszor láttam Fillarisokat közös tekeréseken és azóta gondolkodtam, hogy milyen jó lenne csatlakozni. Amikor utánanéztem, kiderült, hogy ez egy nagyon aktív csapat, sok kedves és elfogadó emberrel, akik keményen dolgoznak a kerékpározás népszerűsítésért Magyarországon.

Végül is azért igazoltam ide, mert több országúti versenyen szeretnék elindulni 2022-ben, és ahhoz még sokat kell tanulnom tapasztaltabb versenyzőktől.

 

Milyen célokat tűztél ki magad elé idén? 

Szeretnek minél több tapasztalatot szerezni, részt venni pár országúti versenyen, edzőtáborban, és közös csapattekerésen. Jó lenne kipróbálni magam hosszabb tavon (100 km+) és inkább dombosabb pályán.

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (9)

 

 

Gayer Mihály

 

Misi jelenleg Svájcban él, de a DNS-ében van a kerékpársport, édesapja versenyző, később sportdiplomataként képviselte a sportágat. Az edzéseinek helyt adó svájci hegyek láttán biztos volt az egyesület abban, hogy Misi erőnlétével nem lesz probléma.

Édesapja profi versenykerékpáros volt, gyermekkorában sokat biciklizett, kisebb kihagyás után egyetem alatt került közelebb újra a biciklihez, amikor ösztöndíjjal Svájcba került.

Azóta is ott él, kutatómunkája mellett rendszeresen feljár “col-ozni” a környező hegyekbe és kihasznál minden percet az edzésre amit lehet.

„Nagyon sokan hobbi-kerékpároznak itt, egyből rájöttem, hogy központi közösségi szerepe is van a tekerésnek. Gyakori, hogy a munkával kapcsolatos dolgokat is a lassabb hétvégi gurulásokon beszéljük meg. Edzésbeli kultúra is eltérő, itt a széles bicikliúton inkább egymás mellett tekernek, ami egy kicsit fura volt nekem, mert otthon a folytonos tempó és a szélárnyékozás az általánosabb.”

 

kerekparosgattner

 

Milyen kerékpárokkal rendelkezel?

2009-es Pinarello, BMC és egy acél Puch, a városi cirkáló.

 

Van kedvenc csapatod? Sportolód? 

Quick Step, Kasper Asgreen, illetve az örök kedvenc Sagan.

 

Mi motivál a kerékpározásban?

A lószok és a röhögések. Idén már az Egyesületben testvéremmel, Simon Petivel és sok újonnan megismert bitang erős Fillarissal együtt készülünk a jó hangulatú megmérettetésekre.

 

Miért igazoltál a Fillarihoz?

A közös edzőtáboros hangulatú hétvégék, testvérem Marci, illetve az amatőr csapatversenyzés.

 

Milyen célokat tűztél ki magad elé idén? 

Simon Petivel, Marcival, Haller Ákossal, és a kollégákkal egy sprintvonatot alkotni és együtt behúzni egy versenyt. Illetve felkészülni az országos mezőnyversenyre idén.

 

 

fillarikerekparosegyesulet2022 (3)

 

 

Sok sikert kívánunk a régi és az új csapattagoknak! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.