Indul a Szegedi Tudományegyetem Szabadegyetem tavaszi szemesztere

Buda László orvos pszichiáter, pszichoterapeuta Testi-lelki egyensúly, érzelmi érettség, párkapcsolati harmónia című előadásával szerdán megkezdődik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szabadegyetem tavaszi szemesztere – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

 

A közlemény szerint az ismeretterjesztő előadás-sorozat 29. szemeszterének középpontjában a koronavírus-világjárvány, illetve a szegedi felsőoktatás centenáriumához kötődően az egyetem múltja és hagyományai állnak.

A sorozatban az egyetem oktatói, kutatói és meghívott előadók hagyományosan olyan témákat mutatnak be, amelyek aktuálisak, érdekesek és sokakat érintenek. A tavaszi szemeszterben éppen ezért szól több előadás is a mindennapok részévé vált pandémiáról, így a Covid-19 betegség lefolyását meghatározó genetikai tényezőkről vagy a járvány immunológiai vonatkozásairól.

A szegedi felsőoktatás centenáriuma alkalmából az előadások között kiemelt hangsúlyt kap a Szegedi Tudományegyetem elmúlt száz éve: így a jogi kar története, az egyetem egykori rektora, Szent-Györgyi Albert munkássága, valamint az előd kolozsvári egyetem és a szegedi egyetem megalakulása.

A félév folyamán a kiemelt témákon kívül olyan különlegességek is szerepelnek az előadások között, mint a keresztes hadjáratok és a középkori orvoslás, a csillagrobbanások, a mai Kína vagy Dante költészete.

Az előadás része az SZTE Szabadegyetem tantárgynak, a hallgatók kreditpontot kapnak érte. Az előadások pedig – a korábbi szemeszterekhez hasonlatosan – utólag is megtekinthetők az SZTE Tudásportálján. Az érdeklődők az előadások után közvetlenül a helyszínen – az SZTE TIK kongresszusi termében – vagy a sorozat honlapján kérdéseket tehetnek fel az előadóknak.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.