Budaörsi díjazott – Odaítélték a Gobbi Hilda-életműdíjat és a Soós Imre-díjat

(Budaörs, 2022. február 11. – Budaörsi Infó) Odaítélte a Gobbi Hilda-életműdíjat és a Soós Imre-díjat a MASZK Országos Színészegyesület. A díjazottak között van a budaörsi színház tagja, Böröndi Bence színművész.

 

A MASZK Országos Színészegyesület és a kulturális tárca által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat az idén Stenczer Béla, a Pécsi Nemzeti Színház művésze kapja – olvasható a MASZK Országos Színészegyesület MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház művésze és Böröndi Bence, a Budaörsi Latinovits Színház társulatának tagja veheti át.

 


Böröndi Bence 1989-ben született Sopronban. 2009-ben érettségizett a helyi Széchenyi István Gimnáziumban. 2009-2011 között az Új Színház stúdiójában és a Keleti István Szakközépiskolában tanult. 2011-2016 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt.

2016-tól a Budaörsi Latinovits Színház tagja.


 

A díjak odaítéléséről a Maszk Országos Színészegyesület vezetősége mint a Gobbi Hilda- és Soós Imre-díjak kuratóriuma február 8-i ülésén döntött.

Az elismeréseket a járványhelyzet alakulásától függően egy későbbi időpontban adják át – közölte az egyesület az MTI-vel.

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.