Új szemetes gondok Budaörsön – Ha szétverték a kukáját a szemétszállítók, vehet újat, ha nincs meg a számlája!

(Budaörs, 2022. február 10. – Budaörsi Infó) Az elmúlt pár évben gyakran kellett foglalkoznunk a budaörsi hulladékszállítással kapcsolatos problémákkal. A budaörsi lakosok nagy számban panaszolták már-már rendszeresen szerkesztőségünknek telefonon, a Facebook-oldalainkon, különböző közösségi csoportokban és az Önkormányzatnál a sorozatos fennakadásokat és késéseket a szemét elszállításában. A megoldást Budaörs a szolgáltatóváltás után az új szemétszállító cégtől (a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divíziótól) remélte, akik 2022. január 1-én el is kezdték munkájukat. Mostanában újra sorra érkeznek a panaszok szerkesztőségünkbe. Mi magunk is újabb és újabb kellemetlenségeket tapasztalunk.

 

 

Az év eleje óta sokan jelezték a legkülönbözőbb fórumokon, hogy akadozik a szemétszállítás, hogy a kommunális és szelektív hulladékot egy nyitott tetejű szemetes autóval viszik el, vagy hogy túl korán érkeznek a szemetesek, és hogy több helyen a városban előfordult az, hogy nem is viszik el egyáltalán.

A hetek alatt azonban lassan a budaörsiek megszokták az új szolgáltató munkamódszerét. Megtanulták, hogy a kukákat érdemes már előző este kirakni, hiszen a budapesti BKM-FKF, már van, hogy reggel hat órakor megérkezik.

Ezzel együtt is lehet élni, és örülni, hogy végre van egy szolgáltató, aki ha korán is, de végre elviszi a szemetet és nem kell heteket várni, amíg a hulladék magától távozik.

Ám az új szolgáltatóval új bosszúságok is jöttek…

 

 

Új szolgáltató, új gondok?

 

Mostanában egy korábban nem tapasztalt új problémával kell a budaörsieknek szembenézniük.

Többen kaptak értesítést a szemétszállítás után, hogy nem megfelelő a tároló edényük és cseréljék le, mert különben nem tudják igénybe venni a szolgáltatást…

 

 kukaertesitofkf

 

… Ami természetesen érthető is, ám az egyik legnagyobb budaörsi közösségi oldalon és szerkesztőségünknek is többen jelezték, hogy a kukájuk a szemétszállítás közben sérült meg.

Ezért utána jártunk, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy ebben az esetben kicseréljék a szemétszállítás során megrongált szemetest. 

 

 

 

kukakomment

 

kukakomment2

 

kukakomment3

 

 

Kell némi türelem, ám a fenti panaszokat nem lehet csak azzal elintézni, hogy időt kell adni az új szolgáltatónak, hogy megtanulja és megszokja az új munkaterületét!

Az ilyen eseteket nem lehet szó nélkül hagyni!

 

 

Van megoldás, nincs megoldás!

 

Az FKF oldalán van egy olyan menüpont, ahol lehet igényelni azt, hogy kicseréljék a sérült tartályokat. Ez szuper is lenne, ha valóban ilyen egyszerű lenne…

A bizonyosság kedvéért felhívtuk a BTG ügyfélszolgálatát, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy valóban ilyen egyszerű-e a csere, és hogy mikorra várható a cserekuka.

 

 

fkf_serult_szemetescsere

 

A BTG ügyfélszolgálatán (az ügyfélszolgálat maradt a régi helyen – a szerk.) 15 perc várakoztatás után felvették a telefont és készségesen tájékoztattak minket arról, hogy amennyiben a sérült tartály öt évnél idősebb, akkor a szolgáltatónak nem áll módjában kicserélni, hiába a szemétszállítók okozták a sérülést.

 

 

szemeteskukatores

 

Ha viszont öt éven belül vettük a tartályt, akkor ez az igénylő lap akár jó is lehetne, DE(!) csak abban az esetben térítik meg a kárt, ha rendelkezünk a szemetes edény számlájával.

 

Nem kell túl nagy jóstehetség hozzá, hogy megmondjuk, nincsenek túl sokan azok, akik kértek és elrakták a számlát, amikor kukát vásároltak!

 

 

szomoru

 

Kedves károsult budaörsiek, jó szemetesvásárlást kívánunk! A környékbeli boltok készülhetnek a rohamra, ha a szemetesek nem változtatnak a munkamódszerükön.

Rakják el a számlát! A fenti egyik kommentből kitűnik, hogy a panaszos alig két hónapos kukáját verték szét az új szemétszállítók!

 

Figyelem: számlát kérjenek a saját nevükre, ne a nyugtát őrizzék meg!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 


 

Korábbi cikkek a témával kapcsolatban:

 

Fennakadás a szemétszállításban Budaörsön

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület – Egy új szolgáltató veszi át január elsejével a szemétszállítás feladatát

Csodás eredményekről számolt be az NHKV – Sok utcában már menetrendszerűen akadozik a szemétszállítás Budaörsön

Itt az e-mail cím, amin be lehet jelenteni a budaörsi szemétszállítási problémákat

Búcsú – Július 1-jétől nem a BTG végzi a szemétszállítást Budaörsön

 

Vajon megoldódnak a hulladékszállítási problémák Budaörsön? – Kisebb fennakadások az új szolgáltató első napjaiban

 

 

Közszolgáltatások Budaörsön 2022-ben – Új szolgáltatók, tudnivalók, elérhetőségek

 

 

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.