Érd polgármestere szerint Budaörsön minden megvan, és „az érdiek budaörsszerűek akarnak lenni”

(Budaörs, 2022. február 9. – Budaörsi Infó) Csőzik László, Érd polgármestere legutóbbi nagyinterjújában arról nyilatkozott, hogy mi lehet az oka annak, hogy városukban még miért nincs leaszfaltozva minden utca. Budaörsöt többször is felhozta pozitív példaként, városunkat a polgármester úgy látja, mint egy helyet, ahol minden megvan.

 

 

Csőzik László a Budapest Környéke hírportálnak adott interjújában elmondta, hogy 450 km út van Érden és ennek a fele még mindig földút.

„Jelenleg 75 ezer a bejelentett lakosok száma, és ennyi emberre az elmúlt évben olyan 2,5 milliárd forint helyi iparűzési adó jutott.

Összehasonlításként Budaörs lakossága 30 ezer, és azt hiszem 10 milliárd forint a helyi iparűzési adóbevételük. Ott minden megvan: út, járda, felszíni vízelvezetés. Érd forráshiányosságának a gyökere az 1990-es évekbe nyúlik, amikor Érden a mából nézve rosszul értelmezett iparpolitikát folytattak.”

 

 

csozik_laszlo_erd_polgarmester

 

Véleménye szerint döntően Budaörsön és Törökbálinton landoltak a beruházások.

„Annak idején a Coca-Cola is Érden akart letelepedni, de valamiért nem támogatták, és elmentek Dunaharasztiba.”

 

 

torokugrato_budaors_2021marc15

 

Csőzik László hozzátette, hogy Budaörs polgármestere anno, amikor befogadták az ipart, nagyon jó stratégiát választott Érddel szemben.

„Persze az is hozzátartozik, hogy neki jobb területei voltak az M1–M7-bevezető mellett. Nálunk az M6-os csak a kétezres évek közepére épült meg, mi pedig csak az ottani területekben tudunk gondolkodni.

Azért nálunk is van már két olyan nagyberuházás, amelyet megemlítenék. A Drogerie Markt-nak itt van a raktárközpontja, és büszkék vagyunk az AVL-re is, mert az ehhez hasonló magas hozzáadott értéket képviselő vállalkozásokkal tud Érd kitörni a csapdából”

 

 

erd_ovaros_2021_csozik_facebook

 

Az építési láz, elmondása szerint, az ő városukat is elérte. Korábbi cikkünkben olvashattak arról, hogy ez Budaörsön is nagy problémát jelent. 

 

 

budaors_lakohazak_ingatlan_odvashegy_2021marc9

 

„Szerintem Érd már akkor megtelt, amikor elérte a lakosságszám a 70 ezer főt, ez nagyjából 2017 környékén volt. Ha most megnépszavaztatnánk azt, hogy emberek, akarjátok-e, hogy még évi ezer lakossal gyarapodjon a város, akkor a válasz az lenne, hogy nem. Az érdiek féltik a madárfüttyöt, a saját megszokott életminőségüket az új beköltözőktől.

Az intézményi férőhelyek száma elégtelen, oviba, bölcsibe nem tudunk elhelyezni minden gyermeket. Ebben várunk áttörést, de ma még nincs elegendő férőhely. A másik az infrastruktúra állapota, és akkor gyorsan visszakanyarodunk ahhoz a kérdéshez, hogy nekünk nincs elegendő iparűzésiadó-bevételünk. Az érdiek is budaörssszerűek akarnak lenni, de itt nincs jelentős ipar.”

 

 

rendorseg_budaors_2022jan_havas_telies

 

 

Sokan szeretnek vagy szeretnének Budaörsön lakni, sokan pedig mindenben hibát keresnek, pedig mint ahogy a fentiek alapján láthatjuk még az „érdiek is budaörsszerűek akarnak lenni”, jelentsen ez bármit is.

Érdemes ezen elgondolkodni.

 

 

(Budaörsi Infó / Jelölés nélküli fotók: Csőzik László Facebookja)

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.