A Kockászok csapata Rubik-kocka versenyt szervez – Várják a jelentkezőket!

(Budaörs, 2022. február 8. – Budaörsi Infó) Rubik-kocka kirakó versenyt szervez a Kockászok csapata, amire február 11-ig lehet jelentkezni! A felhívásra az egyik legnagyobb budaörsi közösségi oldalon figyeltünk fel, ezért felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel.

 

 

Kiderült, hogy a háttérben nem egy felnőttekből álló team, hanem egy lelkes 14 éves fiatalember, Erényi Bence áll.

Bence a kockázást még a Rogers Személyközpontú Általános Iskolában kezdete. Most már a Kürt Alternatív Gimnáziumba jár.

Elmondása szerint azért jutott az eszébe ennek a versenynek a megszervezése, mert sajnos nincs lehetőségük a barátaival a Rubik-kocka kirakását gyakorolni.

 

 

kockaszok

 

„A magyar Rubik-kockások szerintem már nagyon várják, hogy ismét versenyek lehessenek, illetve sok új kockás van, akik még nem tapasztalták meg, hogy milyen versenyezni.

A tervünk, hogy népszerűsítsük a csatornánkat, illetve megmutassuk a kockásoknak, hogy a Covid nem gátol a versenyzésben.”

 

Mióta létezik a Kockászok csapata? Kik a a tagjai?

„Ez Youtube csatornaként indult még májusban. Sajnos a Covid miatt a magyar Rubik-kockázás tönkre ment. Nincs verseny. Nem találkoznak mint régen a kockások.

Azt gondoltuk, hogy szeretnénk szervezni egy versenyt, ezzel a Rubik-kockázók érdeklődését növelve.”

 

Mióta érdekel a Rubik-kocka és hogyan varázsolt el téged?

„2021. márciusában tanultuk meg kirakni az egyik barátommal, amikor online oktatás volt.

Kívülállóként én is csodálkoztam azon, hogy mi is az érdekes abban, hogy egymás után kirakja az ember akár 100-szor. Amikor viszont elkezdetem kockázni, rájöttem, hogy az az érdekes benne, hogy minden keverés más, és máshogy lehet megoldani.

Az én rekordidőm 11,3 másodperc, a kockás barátomé 9,3 másodperc.”

 

Hogyan lehet jelentkezni a versenyre, és mire lesz hozzá szükségük a versenyzőknek?

„A versenyen bárki elindulhat! Fontos, hogy február 11-ig lehet jelentkezni! 

A versenyhez szükség lesz egy Rubik-kockás stopperre, vagy egy ehhez hasonló alkalmazásra. Egy Rubik-kocka dobozának a tetejére (mert azzal meg tudjuk oldani, hogy a versenyző ne lássa a bekevert kockát, de a kamera, és ezáltal mi is látjuk.)

Illetve Diecordra lesz még szükség. A versenyre nincs korlátozás. Sajnos a Discord 13+-os alkalmazás, tehát az egy kicsit megszűri a versenyzőket.

A selejtezőre ide kattintva van lehetőség jelentkezni!

Discordon fogjuk nézni a versenyzőt, illetve a rakásait, majd Youtube-on élő adásban közvetítjük.

Szerveztünk egy kommentátort is. Tűzkő Salamon fogja kommentálni a versenyt. Salamon most már nem versenyzik, de régen egy nagyon profi kockázó volt egy-kezes versenyszámban.”

 

Milyen távlati terveid vannak a versennyel kapcsolatban? 

„Még pontosan nem tudjuk, lehet majd szervezünk még versenyeket más versenyszámokban is. De a fő célunk az lenne, ha a Covid után tudnának egy offline versenyt csinálni. Valószínűleg nem egyszeri alkalom.”

 

 

buvos_kocka_rubik

 

Sok sikert kívánunk a versenyhez, a versenyzőknek pedig felhívjuk a figyelmét, hogy ne felejtsék el, hogy február 11-ig lehet jelentkezni! 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.