241 helyszínre volt riasztás hétfőn a viharos szél miatt, ami Budaörsön is munkát adott a helyi tűzoltóknak

(Budaörs, 2021. január 18. – Budaörsi Infó) Hétfőn a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat; elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat. Az erős szél Budaörsön is munkát adott a helyi tűzoltóknak.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd reggel az MTI-vel azt közölte, hogy a legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A legtöbbször az útra szakadt ágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat, de néhány esetben parkoló és közlekedő járművek is megsérültek a viharos szél miatt. Több épület kéményét és tetőszerkezetét is megrongálta a szél, a tűzoltókat harmincegy ilyen esethez riasztották – írták.

Hétfő délután a viharos szél felborított egy kamiont Veszprém megyében, Nemesvámosnál, a 77-es főúton, a tűzoltók daru segítségével emelték vissza kerekeire a járművet.

 

Budaörs

Az erős szél munkát hozott Budaörsön is a helyi önkéntes tűzoltóknak. Műszaki mentéshez riasztották őket a kora esti órákban.

A viharos szél egy nagy – kb. 10 méter magas – korhadt fát vezetékre döntött az Átlós utcában.

Önálló beavatkozó egységként műszaki mentés keretében – magassági ágvágó, motoros láncfűrész, dugólétra, kötél, csáklya felhasználásával – felszámoltuk a káresetet. – írták a közösségi oldalukra az esetről a budaörsi tűzoltók.

 

 

tuzoltok_budaors_viharos_szel_2022jan17

 

Az OKF azt kérte, hogy a viharos szélben mindenki fokozottan figyeljen a fák, fasorok, állványzatok közelében.

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.