Előnnyel utazna Szardíniára a Budaörs – Szombaton, aki teheti szurkoljon az ingyenes első mérkőzésen

(Budaörs, 2022. január 13. – Budaörsi Infó) – Szombaton kezdi meg szereplését az Európa-kupa negyeddöntőjében a SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata, amely az olasz ASD Quattro Mori elleni hazai első mérkőzésen szeretne előnyt szerezni a jövő szerdai, cagliari visszavágóra.

 

 

Az előző idényben ezüstérmes, itthon bajnoki címvédő magyar együttes Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga összeállításban áll majd asztalhoz a három román játékost is foglalkoztató rivális ellen, amely csoportgyőztesként került a legjobb nyolc közé.

“Természetesen szeretnénk minél kedvezőbb helyzetből nekivágni az olaszországi visszavágónak, de nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a két gárda közel azonos játékerőt képvisel” – mondta az MTI-nek a csütörtöki sajtónyilvános edzésen Szvitán Krisztina, a budaörsiek szakosztályvezetője.

A 15-ei szombati mérkőzés 18 órakor kezdődik a Budaörsi Városi Sportcsarnokban, a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött, illetve kötelező lesz a maszkviselés.

 

 

asztalitenisz

 

 

“Két játékosukat, Tania Plaiant és Andreea Dragomant elég jól ismerem, a hármas játékosukat még nem láttam játszani” – beszélt az ellenfélről az olimpikon Fazekas Mária. “Tavaly többen voltunk a csapatban, így több taktikázási és variálási lehetőségünk volt, míg most csak hárman vagyunk, ezzel együtt abszolút kétesélyes ez a párharc.”

Póta Georgina a múlt hétvégén Német Kupát nyert a Kolbermoor csapatával, most azonban már a Quattro Mori elleni csatára összpontosít.

“Minden pontnak nagy jelentősége lesz, de bízom benne, hogy hazai környezetben előnyt tudunk szerezni” – mondta a rutinos, kétszeres Európa-bajnok játékos.

Az európai szövetség (ETTU) rangsorában jelenleg nyolcadik helyen álló Budaörs 2003 óta minden évben képviselte Magyarországot a nemzetközi kupaporondon, ám ez egyre nagyobb terhet ró a klubra.

“Évről évre rosszabbak a lehetőségek, az ETTU nem tud kontrollt gyakorolni a versenyrendszer felett. Magukra hagyja a klubokat, cserébe olyan elvárásokkal él, amelyek egyre nehezebb anyagi helyzetbe hozzák az egyesületeket” – mondta az utóbbi években a Bajnokok Ligájában és az Európa-kupában is ezüst-, illetve bronzérmet szerző budaörsi egyesület elnöke, Somlyó Gergely, aki a nehézségeket érzékeltetve elárulta, hogy tavaly 500 euró (körülbelül 180 ezer forint) pénzdíjat kaptak az Európa-kupa-ezüstérmük után az ETTU-tól, míg ebben az idényben már hatmillió forintos kiadással járt számukra az európai kupaszereplés.

 

A negyeddöntő programja:

 

első mérkőzés:

SH-ITB Budaörsi SC – ASD Quattro Mori (olasz), szombat 18.00

 

visszavágó:

ASD Quattro Mori (olasz) – SH-ITB Budaörsi SC, Cagliari, szerda 18.30

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.