Megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához

Az 5-11 éves gyermekek oltásához is megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap.

 

 

A kormányzati oldalon azt írták: a gyermekeket az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi-gyermekorvosoknál oltják majd. A kijelölt kórházi oltópontokra néhány napon belül megnyitják az internetes időpontfoglalót. Ennek dátumáról külön tájékoztatást adnak – közölték.

Az interneten azok a szülők foglalhatnak majd időpontot, akiknek van érvényes regisztrációjuk. A gyermekvakcinát igénylő házi-gyermekorvosok is kapnak majd a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.

A közlemény szerint az első vakcinaszállítmány várhatóan a jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. Ebben várhatóan 138 ezer adag vakcina lesz, amelynek a felét használhatják fel, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina-szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

Azt írták: egy ampullában 10 gyermek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott ampullára 10 gyermeket kell szervezniük a házi-gyermekorvosoknak is.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermeket. Egy e-mail címről egy – már az ötödik életévét betöltött – gyermeket lehet rögzíteni.

Kitértek arra is, hogy a 12-17 évesek oltása a nyár elejétől folyamatos. Ez a korosztály most előzetes időpontfoglalás nélkül is megkaphatja védőoltását a vasárnapig tartó oltási akción, de a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon történt regisztráció után az interneten is lehet időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon – írta a kormányzati honlap.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.