Közmeghallgatás után – A Kolozsvári utcával kapcsolatban felmerült kérdések

(Budaörs, 2021. december 4. – Budaörsi Infó) 2021. november 10-én maratoni hosszúsági közmeghallgatás volt a budaörsi Városházán. Volt aki nem tudott részt venni az eseményen, ezért írásban tette fel kérdéseit. Két témával kapcsolatban Dr. Tóth Ferenctől, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselőjétől kaptunk a válaszokat.

 

 

Mindkét kérdés Kamaraerdőből, a Kolozsvári utcából érkezett. Az egyik a helyi buszjáratokkal kapcsolatos, a másik pedig a Kolozsvári utca járdájának felújításával.

 

A felvetett problémák a következők voltak: 

Kamaraerdőből két busszal félóránként lehet bejutni Budaörsre. Ez a két busz gyakorlatilag egyszerre jár. Sokszor négy busz /oda és visszamenő/ kerülgeti egymást a vonatállomásnál. Utána pedig várni kell 30 percet, mire ismét két busz jön egymás mögött.

Az egyik lakos észrevétele szerint hatékonyabb lenne, hogy ha negyedóránként lennének a járatok.

 

 

budaors_ingyenes_busz_00_2014_288_289

 

Dr. Tóth Ferenc a Budaörsi Infónak elmondta, hogy  a fent említett kérdéssel kapcsolatban felkereste a hivatalt, és azt a választ kapta, hogy a 288-as és a 289-es helyi buszjáratok útvonalának kialakításánál a fő szempont az volt, hogy a város területén található közintézmények, így az iskolák, az Egészségügyi Központ stb. megközelíthetőek legyenek, továbbá a megfelelő ráhordás biztosítva legyen a BKK Zrt helyközi járataira és a vasútra.

 

 

tothferenc2019

 

A megfelelő átszállások érdekében a buszjáratok menetrendje össze van hangolva a helyközi járatok valamint a vonatok közlekedésével. Ezért sajnos további menetrendben történő átszervezés nem lehetséges.

 

 

01_289_helyi_busz_budaors_2013majus_sk

 

A második felmerült probléma a Kolozsvári utca járdájával volt kapcsolatos. A panaszos lakos elmondása szerint a járda nagyon rossz állapotban van, ezért sokan inkább az úton gyalogolnak ami viszont balesetveszélyes.

Dr. Tóth Ferenc kifejtette, hogy a Műszaki Iroda azt a hivatalos választ adta erre a problémára, hogy a járda felújítása jövőre akkor történhet meg, ha a 2022. évi költségvetésben a város biztosítja ehhez költségvetésében a megfelelő forrásokat.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.