Száraz november – Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki

Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten, de fogtak el embercsempészt és két körözött személyt is.

 

Az év első kilenc hónapjában 112 olyan sérüléssel járó közlekedési baleset történt a főváros útjain, amit ittas állapotban okoztak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2021 novemberében az ittas, bódult, valamint az agresszív, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő járművezetők kiszűrésére szervezett akciót.

A hat pénteki és szombati napot érintő ellenőrzés-sorozat alatt 126 ittas és hat bódult járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök. Elfogtak még egy embercsempészt, két bűncselekmény miatt körözött személyt, három embert kábítószer birtoklása, egyet jogellenes magyarországi tartózkodás miatt, két járművezetőt pedig azért, mert eltiltás ellenére ültek a volán mögé. Előállítottak öt sofőrt is, akiknek nem volt jogosítványa, egy embert pedig járművezetés tiltott átengedése miatt.

A rendőrök mindösszesen 84 büntető és 55 szabálysértési feljelentést tettek. 63 esetben közigazgatási bírságot, 50 esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

 

 

Janka néni megmondta, az alkohol és a vezetés nem barátok!

Az alkohol és a vezetés nem barátok! 🍾⛔🚘Ki is tudna ezzel jobban érvelni, mint Janka néni. Hiszen ha azt mondjuk Janka néni, biztos sokaknak Pásztor Erzsi legendás jelenetei jutnak eszébe a Szomszédokból. Bár már több mint húsz éve annak, hogy a színművésznő a tintás, mindig kellemetlenkedő rokon bőrébe bújt, ma is kevesen vannak, akik ne tudnának tőle idézni valami örökbecsűt. A művésznőnek az ellenszenves, mégis szerethető Janka szerepében évekig bensőséges kapcsolata volt a „pohárral”, amibe ugye mindig jobb, ha sör került, hiszen a víz klóros, de azt is tudjuk, hogy a maradék bort sem szabad az üvegben hagyni, nehogy megpimpósodjon. Tej helyett pedig megteszi egy stampedli pálinka is, vagy pár korty vodka, ha az ember ki van tikkadva. Nade mit tanácsol Janka néni buliba indulás idején?

Közzétette: BRFK Információs Portál – 2021. november 26., péntek

 

 

Kapcsolódó: Janka néni megmondta, az alkohol és a vezetés nem barátok!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.