Verdi Nabucco című operája látható jövőre a Szentmargitbányai Kőfejtő színpadán

Giuseppe Verdi Nabucco című operáját mutatják be Francisco Negrin rendezésében 2022. július 13-án a Fertő-tó melletti Szentmargitbánya Kőfejtőjének szabadtéri színpadán.

 

A különleges helyszín 1996-ban ezzel az operával debütált, a következő Nabucco bemutatót pedig 2007-ben tartották. A darab most új rendezésben tér vissza a kőfejtő különleges természeti adottságokkal rendelkező színpadára – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Francisco Negrin rendezésében maga a kőfejtő is a cselekmény főszereplőjévé válik. Mint írják, Thanassis Demiris a színpad hátteréhez igazodva egy befejezés előtt álló monumentális babilóniai palotát helyezett a színpadi koncepció középpontjába. A jelmeztervező Pepe Corzo részben minimalista-egyszerű, részben futurisztikus kosztümjei az egymástól eltérő társadalmakat tükrözik.

A karmesteri pultnál Alvise Caselatti áll, aki a Piedra Fesztiválzenekart és nemzetközi énekesekből álló csapatot irányít majd a nyári estéken.

Nabucco szerepében a közönség az amerikai baritont, Lucas Meachemet hallhatja, aki Aris Argirisszel és Leo Annal osztozik a szerepen. Nabucco lányát, Fenenát felváltva énekli a Szlovéniából származó mezzoszoprán, Monika Bohinec és Marie-Luise Dressen.

Izmáel szerepét a két tenor, Jinxu Xiahou és Carlos Osuna, Zakariás szerepét Jongmin Park és Nicola Ulivieri énekli. A Philharmonia Chor Wien együttesét Walter Zeh vezényli.

A 2022. július 13-i premiert követően júliusban további 11, augusztusban 8 előadás látható Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) kőfejtőjének szabadtéri színpadán.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.