Kedd éjfélig meghosszabbították a keresztféléves képzések jelentkezési határidejét

Az Oktatási Hivatal (OH) egy nappal, kedd éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás jelentkezési határidejét.

 

 

Közleményben azt írták, a hosszabbításra azért volt szükség, mert hétfőn rövid ideig technikai okokból átmenetileg nem volt elérhető a felsőoktatási felvételi ügyintézési rendszer. Az E-felvételi ismét zavartalanul működik.

A jelentkezők érdekeit szem előtt tartva, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelően döntött az OH a jelentkezés határidejének meghosszabbításáról.

A keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány, az alapszakok esetében legalább egy tantárgyból emelt szintű vizsgával.

Mesterképzésekre – állami ösztöndíjas és önköltséges formára is – azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2022 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszerben lehet, ehhez regisztrálni kell az oldalon.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 16-án 24 óráig rögzíteni, november 21-én 24 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni – írták.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.