ORFK: több határátkelőhelyen többórás várakozásra kell számítani

Informatikai hiba miatt megnövekedett a várakozási idő az ország több határátkelőhelyén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szombaton este.

 

 

Mint írták, az informatikai rendszer meghibásodása miatt néhány határátkelőhelyen lelassult a határátlépés. Az átlagosnál hosszabb várakozási időre kell számítani a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőknél, valamint a hercegszántói, a tompai, a záhonyi valamint a tiszabecsi átkelőhelyen.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség folyamatosan frissülő oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók – tették hozzá.

A police.hu határinformációi szerint a legtöbbet a röszkei átkelőnél kell várakozni: a kilépő teherjárműveknek ötórás várakozásra kell készülniük, a személyautók két, a buszok egyórás várakozásra kényszerülnek, belépésnél pedig a személyautóknak két, a teherautóknak és buszoknak egy-egy órát kell várakozniuk.

A csanádpalotai átkelőnél a ki- és belépő teherforgalomnak két-két órát kell várakoznia, a személyforgalomban egy-egy órát. Hercegszántónál a személyforgalomban a be- és kilépőknek is két órát kell várniuk, Tiszabecsnél három órát. Tompánál a kilépő teherforgalomnak három, a személyautóknak két, a belépőknek pedig két-két órás a várakozás. Záhonyban a kilépő teherforgalomban háromórás a várakozási idő.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.